Buty narciarskie dla dorosłych Salomon Shift Pro 100 AT flex 100 freeride / freetouring
Kod produktu: 8791453
1799,00 zł
179,90 zł x 10 rat
Oblicz ratęRozmiar:
Darmowy zwrot
Pomoc specjalisty
Kod produktu: 8791453
1799,00 zł
179,90 zł x 10 rat
Oblicz ratęDarmowy zwrot
Pomoc specjalisty
Przeznaczone do freeridu. Idealne dla osób rozpoczynających przygodę z freetouringiem dzięki dużemu odchyleniu i insertom.
Nowe buty narciarskie SHIFT PRO 100 AT marki SALOMON pozwalają połączyć przyjemność podchodzenia z wydajnością zjazdu. Prawdziwe buty freeturowe.
Sztywność
Flex 100: idealny, by robić postępy we freeridzie.
Amortyzacja
Fiberglass Coreframe zapewnia amortyzację nierówności terenu.
Kompatybilność
Podeszwa z insertami, kompatybilna z wiązaniami Grip Walk i skiturowymi.
Swoboda ruchów
SureLock Skiwalk: odchylenie 48° w pozycji walk ułatwia podejścia.
Trzymanie stopy
4 klamry mikrometryczne z aluminium, pasek 35 mm.
Komfort noszenia
Termoformowalny but wewnętrzny My Custom Fit 3D. Wyprofilowana konstrukcja seamless dla większego komfortu.
Łatwość zakładania / zdejmowania
Insert Sensifit o większej miękkości na poziomie podbicia stopy ułatwia zakładanie butów.
Właściwości ocieplające
But wewnętrzny i izolująca wkładka utrzymują ciepło.
My Custom Fit 3D Seamless Perf to wyjątkowy but wewnętrzny Salomon, pozbawiony szwów dzięki konstrukcji Seamless. Takie rozwiązanie ułatwia zakładanie / zdejmowanie butów i eliminuje punkty ucisku. Pozwala podnieść poziom komfortu i zwiększyć precyzję nacisku poprzez transfer mocy między mankietem a skorupą.
1- Nagrzej piekarnik do temperatury 80°C (termoobieg).
2- Wyjmij buty wewnętrzne ze skorupy.
3- Wyjmij wkładki z butów wewnętrznych.
4- Włóż same buty wewnętrzne do piekarnika na 5 minut.
5- Wyjmij buty wewnętrzne z piekarnika.
6- Włóż wkładki do butów wewnętrznych.
7- Włóż buty wewnętrzne do butów zewnętrznych.
8- Ubierz buty i zapnij wszystkie klamry, wybierając środkowy zakres regulacji.
9- Odczekaj 15 minut w temperaturze pokojowej.
Gotowe!
1/ Wybierz techniczne, cienkie skarpety narciarskie, aby uniknąć punktów nacisku i usprawnić krążenie krwi w stopie. 2/ Wybierz wkładkę dostosowaną do kształtu stopy, aby zapobiec uderzaniu tej ostatniej o skorupę. Poproś o poradę w sklepie. 3/ Przeprowadź termoformowanie butów wewnętrznych.
Suszenie butów wewnętrznych (często zaniedbywane) jest najlepszym sposobem na to, by uniknąć marznięcia stóp. Nawet przy -10°C stopa się poci. Pozostawiony w plastikowej skorupie but wewnętrzny nie wyschnie samoistnie - nawet przez kilka dni. Należy wyjąć go po każdym dniu jazdy na nartach. Można również używać suszarki do butów. To bardzo praktyczne urządzenie: nie trzeba wyjmować butów wewnętrznych, wystarczy włączyć suszarkę!
1,735 kg w rozmiarze 26,5 (Mondopoint).
Przed schowaniem butów należy je wysuszyć. Zapiąć klamry i przechowywać w pokrowcu na buty narciarskie, w pomieszczeniu o umiarkowanej temperaturze.
Nie suszyć na kaloryferze.
Wszystkie produkty marki Wedze są obmyślane i projektowane w dolinie leżącej u podnóża Mont-Blanc. Są one następnie testowane w warunkach dokładnie takich jak te, z którymi sam(-a) możesz się spotkać w praktyce. Zespoły projektowe dbają o to, by zastosowanie, z myślą o którym produkt został opracowany, w pełni odpowiadało kryteriom jego użytkowania w terenie.