RunCollg® jest wzbogaconym witaminą C hydrolizowanym kolagenem, który przyczynia się do produkcji kolagenu oraz poprawnego funkcjonowania kości i chrząstek.
RunCollg® to unikalna formuła zawierająca wysokiej jakości hydrolizowany kolagen pozyskiwany z bydła i witaminę C, dodatkowo jest aromatyzowany sztucznymi substancjami słodzącymi. Kolagen składa się z włóknistych i strukturalnych białek, które utrzymują tkankę w całości w organizmie. Działa on jako materiał budulcowy w organizmie i stanowi 30% wszystkich białek. Występuje naturalnie w kościach, skórze, mięśniach oraz we włosach, oczach i naczyniach krwionośnych.
Spożywanie słodyczy w nadmiernych ilościach, promieniowanie UV, palenie oraz procesy starzenia mają negatywny wpływ na ilość kolagenu. Co jest interesujące, począwszy od wieku 20 lat, produkcja kolagenu zaczyna się zmniejszać wraz z wiekiem. RunCollg® działa w związku z tym jako uzupełnienie poziomu kolagenu z witaminą C.
Witamina C nie może być produkowana przez nasz organizm i musimy przyjmować ją z dietą lub w suplementach odżywczych. Jednocześnie, witamina C jest istotnym elementem przy używaniu kolagenu. Przyczynia się do poprawnej produkcji kolagenu i poprawnego funkcjonowania kości, chrząstek, dziąseł, skóry, zębów i naczyń krwionośnych.
RunCollg® i jego zalety:
- wysoka jakość hydrolizowanego kolagenu pozyskiwanego z bydła
- zawiera witaminę C, która przyczynia się do poprawnej produkcji kolagenu
- zawiera do 92% białka w jednej dawce
- uzupełnia zmniejszający się z wiekiem poziom kolagenu
Skład:
Bezsmakowy: kolagen pozyskiwany z bydła peptydy, kwas L-askorbinowy (Witamina C).
Brzoskwinia: peptydy kolagenowe pozyskiwane z bydła, kwas L-askorbinowy (Witamina C), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny dodatek smakowy, barwnik: beta-karoten, burak, substancja słodząca: sukraloza.
Pomarańcza: peptydy kolagenowe pozyskiwane z bydła, kwas L-askorbinowy (Witamina C), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny dodatek smakowy, barwnik: beta-karoten, burak, substancja słodząca: sukraloza.
Truskawka-kiwi: peptydy kolagenowe pozyskiwane z bydła, kwas L-askorbinowy (Witamina C), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny dodatek smakowy, barwnik: burak, substancja słodząca: sukraloza.
Dawkowanie:
Dodaj 250-350 ml wody do shakera (im mniej płynu dodasz, tym gęstszy będzie napój). Dodaj jedną miarkę (20 g) produktu, wymieszaj i wypij. Stosować 1 raz dziennie.
Wartości odżywcze (bezsmakowy) w 1 porcji (20 g):
- Wartość energetyczna: 318 kJ / 79,8 kcal
- Tłuszcze: 0 g
- z których nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
- Węglowodany: 0 g
- z których nasycone: 0 g
- Białko: 18,2 g
- z których hydrolizowane peptydy kolagenowe: 19 g
- Sól: 0 g
- Witamina C: 1000 mg
Wartości odżywcze (brzoskwinia, pomarańcza, truskawka-kiwi) w 1 porcji (20g):
- Wartość energetyczna: 310 kJ / 78 kcal
- Tłuszcze: 0 g
- z których nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
- Węglowodany: 0 g
- z których nasycone: 0 g
- Białko: 18,2 g
- z których hydrolizowane peptydy kolagenowe: 18,5 g
- Sól: 0 g
- Witamina C: 1000 mg
Profil aminokwasowy w 100 g:
- Kwas asparaginowy: 6,6 g
- Kwas glutaminowy: 12,4 g
- Alanina: 8,1 g
- Arganina: 8,4 g
- Hydroksyprolina: 11,4 g
- Glicyna: 20,6 g
- Histydyna: 0,8 g
- Izoleucyna: 1,5 g
- Leucyna: 2,9 g
- Lizyna: 3,4 g
- Metionina: 0,6 g
- Fenyloalanina: 2,1 g
- Prolina: 11,5 g
- Seryna: 3,4 g
- Treonina: 1,9 g
- Tyrozyna: 0,5 g
- Hydroksylizyna: 0,5 g
- Walina: 2,4 g
Ostrzeżenie:
Produkt przeznaczony do konkretnych celów żywieniowych mających na celu sprostać zapotrzebowaniu podczas intensywnego wysiłku mięśniowego. Produkt ten nie jest substytutem zbilansowanej i zróżnicowanej diety Przechowywać w suchym miejscu poniżej 25°C. Chronić przed mrozem i bezpośrednim światłem słonecznym. Nieodpowiednie dla dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących. Trzymać poza zasięgiem małych dzieci. Producent nie jest odpowiedzialny za szkody powstałe w wyniku nieodpowiedniego stosowania i przechowywania. Nie przekraczać zalecanej dziennej dawki. Spożyć przed: patrz datę na opakowaniu.
Wyprodukowany w Unii Europejskiej.