SKŁADNIKI: Mieszanina białek serwatkowych (z mleka): koncentrat białek serwatkowych, ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych, izolat białek serwatkowych (filtrowany metodą cross-flow), izolat białek serwatkowych (izolowany metodą chromatografii jonowymiennej), hydrolizat koncentratu białek serwatkowych, hydrolizat izolatu białek serwatkowych (83% wszystkie smaki oprócz: 81% dla smaku czekoladowego) L-leucyna, L-glutamina, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (dla smaku czekoladowego, orzechowego, ciastka z kremem, masła czekoladowo-orzechowego, S'mores), aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy, niacyna (amid kwasu nikotynowego), octan DL-alfa-tokoferylu, D-pantotenian wapnia, mono-azotan tiaminy, ryboflawina, chlorowodorek pirydoksyny, D-biotyna, kwas pteroilomonoglutaminowy, cyjanokobalamina, emulgator: lecytyny, substancja słodząca: acesulfam-K* i sukraloza, burak czerwony w proszku (dla smaku truskawkowego), laktaza (Aspergillus Orysae), papaina (papaia) , bromelaina (ananas), ekstrakt ze szpinaku (liście; źródło ß-ecdysteronu).
- Zawiera źródło fenyloalaniny
Produkt może zawierać: soję, jaja, gluten.
SPOSÓB UŻYCIA: Porcja 30 g (2 miarki), Rozpuścić w wodzie lub mleku. Stosować od 1 do 4 porcji dziennie, zgodnie z indywidulanymi potrzebami.
Sugerowana ilość porcji w opakowaniu:
1000 g = 33 porcje
Informacja żywieniowa || dla smaku: czekoladowego || dla pozostałych smaków
(wartość średnia) | 100 g | Porcja 30 g | 100 g | Porcja 30 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6 g | 0,5 g (2,4%) | 1,3 g | 0,4 g (2,1%)
Węglowodany | 3,6 g | 1,1 g (0,4%) | 2,9 g | 0,9 g (0,4%)
w tym cukry | 3,0 g | 0,9 g (1,0%) | 2,7 g | 0,8 g (1,0%)
Białko | 81 g | 24 g (49%) | 83 g | 24,9 g (50%)
Sól | 1,0 g | 0,3 g (5,0%) | 1,1 g | 0,3 g (5,5%)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Zawartość witamin | 100 g | Porcja 30 g
witamina E | 10 mg | 3,0 mg (25%)
witamina C | 66,7 mg | 20,0 mg (25%)
tiamina (witamina B1) | 0,92 mg | 0,275 mg (25%)
ryboflawina (witamina B2) | 1,17 mg | 0,35 mg (25%)
niacyna (witamina B3) | 13,3 mg | 4,0 mg (25%)
witamina B6 | 1,17 mg | 0,35 mg (25%)
kwas foliowy | 167 µg | 50 µg (25%)
witamina B12 | 2,08 µg | 0,625 µg (25%)
biotyna (witamina H) | 41,7 µg | 12,5 µg (25%)
kwas pantotenowy (witamina B5) | 5,0 mg | 1,5 mg (25%)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Substancje szczególne | 100 g | Porcja 30 g
ekstrakt ze szpinaku | 200 mg | 80 mg
Matriks asymilogenny (laktaza, bromelaina, papaina) | 100 mg | 30 mg
Zawartość aminokwasów | w 100 g białka
Alanina | 4,1 g
Arginina | 2,5 g
Kwas asparaginowy | 7,9 g
Cystyna / cysteina | 2,2 g
Kwas glutaminowy/ glutamina | 22 g
Glicyna | 1,5 g
Histydyna | 1,5 g
Izoleucyna | 5,0 g
Leucyna | 18,3 g
Lizyna | 7,4 g
Metionina | 1,9 g
Fenyloalanina | 2,5 g
Prolina | 4,6 g
Seryna | 3,9 g
Treonina | 5,5 g
Tryptofan | 1,5 g
Tyrozyna | 2,6 g
Walina | 5,1 g
EAAs | 51,5 g
BCAAs | 28,4 g
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM, NUMER PARTII PRODUKCYJNEJ: Patrz przy kodzie kreskowym.
Producent:
Hi Tec Nutrition Sp. z o.o.
ul. Wodzisławska 10
52-017 Wrocław / Polska