DANIE LIOFILIZOWANE LYO FOOD (465) JAJECZNICA MEKSYKAŃSKA 75G
✔️ Bardzo możliwe, że taka jajecznica jeszcze nigdy nie nasyciła twojego brzuszka i nie zadowoliła kubków smakowych. Jeśli nie boisz się eksperymentów w kuchni spróbuj, jajecznicy przyrządzonej w całkiem nowy sposób.
✔️ Jajecznica jako poranny posiłek znana jest od wieków. Jajka pozwalają rozpocząć dzień z pełnią energii. Jeśli jeszcze są to jeszcze jajka wzbogacone o czerwoną fasolę, kozi ser i kukurydzę, to paliwo na górską akcje masz zapewnione! Danie liofilizowane LYOFood to bezglutenowe i wegetariańskie jedzenie, które przygotowane jest tylko z naturalnych składników. Po przyrządzeniu potrawy pozbawiono ją wody. Dzięki temu produkt jest lekki, łatwo go spakować i ma długi termin przydatności do spożycia. Zaletą liofilizatów jest również łatwość ich przyrządzania. Wystarczy kilka minut i odpowiednia ilość wody, którą wlewa się do torebki.
WŁAŚCIWOŚCI
Zalety liofilizatów LYOFood:
wegetariański posiłek z naturalnych składników
przygotowane z naturalnych składników - bez konserwantów, sztucznych dodatków i barwników oraz wzmacniaczy smaku
doskonałe walory smakowe – zaawansowany proces liofilizacji, odpowiedni dobór składników oraz dodatek aromatycznych ziół pochodzących w większości z plantacji LYO
estetyka posiłku – specjalny proces liofilizacji pozwala zachować oryginalny kształt i formę zastosowanych składników
fantastyczna wartość odżywcza i kaloryczność dostosowana do zapotrzebowania outdoorowo aktywnych osób
niska waga i kompaktowe opakowanie, nie zajmujące wiele miejsca w plecaku czy torbie podróżnej
długi termin przydatności do spożycia – hermetyczne zamknięcie, 98% usunięcie wody eliminujące rozwój bakterii, grzybów i pleśni oraz opakowanie wyposażone w pochłaniacz tlenu
wysoki standard bezpieczeństwa - poddane 2 –krotnemu badaniu w laboratorium, po ugotowaniu posiłku i po procesie liofilizacji
TECHNOLOGIE
Wartość energetyczna 1446 kJ/347 kcal
Porcja pojedyncza
Uczulenia bez glutenu, bez selera, bez orzechów, bez ryb, bez owoców morza, bez soi
Alergeny laktoza, jaja
Waga netto: 75 g po uwodnieniu: 270 g
Ilość potrzebnej wody 180 ml
✔️ Sposób przygotowania: otwórz opakowanie korzystając z nacięcia umieszczonego nad zamknięciem strunowym. Wyjmij torebkę z pochłaniaczem tlenu. Zalej zawartość torebki gorącą, przegotowaną wodą, po czym dobrze zamieszaj. Zamknij torebkę i odczekaj ok. 5 minut. Oderwij górną część torebki, używając nacięcia pod struną, zamieszaj ponownie i delektuj się posiłkiem.
✔️ Skład: 44% masa jajowa (jaja, kwas cytrynowy), 14% papryka czerwona, 13% cebula, 12% fasola czerwona, kukurydza, ser (mleko owcze, sól, podpuszczka), oliwa z oliwek, liście kolendry, papryczka chili, sól, czosnek
Danie zawiera laktozę i jaja.
➢ Wartości odżywcze
w 100 g
w porcji 75 g (270 g po uwodnieniu)
Tłuszcz
21,60 g
16,20 g
- w tym kwasy tłuszczowe
8,50 g
6,38 g
Węglowodany
30,00 g
22,50 g
9,50 g
7,13 g
Białko
32,9 g
24,68 g
Błonnik
7,50 g
5,63 g
Sól
2,35 g
7,76 g
Kalorie
1928 kJ/462 kcal
1446 kJ/347 kcal