Wartość odżywcza
Informacja o wartości odżywczej na 100 g na
porcje (baton 44 g)
Wartość energetyczna 1633 kJ/ 393 kcal 717 kJ/ 172 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 19 g
6,5 g 8,4 g
2,9 g
Węglowodany
w tym cukry
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 22 g
2,2 g
18 g 9,6 g
0,97 g
8,1 g
Błonnik 18 g 8 g
Białko 19 g 8 g
Sól 0,29 g 0,13 g
Wit. C 91 mg (114%*) 40 mg (50%*)
Wit. D 5,7 µg (114%*) 2,5 µg (50%*)
Wit. A 909 µg (114%*) 400 µg (50%*)
Biotyna 56,8 µg (114%*) 25 µg (50%*)
Mangan 2,27 mg (114%*) 1 mg (50%*)
Kolagen 11 g 5 g
Bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus GG 2,3 mld (2,3x109 CFU#), 1 mld (1x109 CFU#)
Skład
25% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], 13% peptydy kolagenu rybiego (ryby), fruktooligosacharydy, izomaltooligosacharydy*** z tapioki, substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy), izolat białka sojowego, białko z grochu, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), 3% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, białko z brązowego ryżu, izomaltuloza**** , mikrokapsułkowane żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), substancja zagęszczająca – guma arabska; aromaty, emulgator – lecytyny (sojowe); kwas L-askorbinowy – wit. C, cholekalcyferol – wit. D, palmitynian retinylu – wit. A, D-biotyna – biotyna, glukonian manganu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.
Ograniczenia
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.