Zawartość białka
21-30% białka
Źródło substancji odżywczych
Białka
Wartość odżywcza
Informacja o wartości odżywczej: na 100 g, na porcję (baton 50 g): Wartość energetyczna: 1636 kJ/ 393 kcal, 813 kJ/ 195 kcal Tłuszcz: 19 g, 9,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,6 g, 3,3 g Węglowodany: 26 g, 13 g w tym cukry: 3,5 g, 1,7 g w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 20 g, 10 g Błonnik: 17 g, 8,4g Białko: 26 g, 13 g Sól: 0,19 g,0,10 g Wit. D: 5 ug (100%#), 2,5 ug (50%#) Tiamina (wit B1): 0,34 mg (30%#), 0,17 mg (15%#) Niacyna: 4,8 mg (30%#), 2,4 mg (15%#) Wit.B6: 0,42 g (30%#), 0,21 mg (15%#) Cynk: 3 mg (30%#), 1,5 (15%#) Selen: 16,5 ug (30%#), 8,25 ug (15%#) Chrom: 12 ug (30%#), 6 ug (15%#) Jod: 45 ug (30%#), 22,5 ug (15%#) #RWS=referencyjne wartości spożycia.
Skład
Wysokobiałkowy baton (26% białka) w czekoladzie (20%), z warstwą o smaku malinowym (17%), maliną liofilizowaną (1%), z dodatkiem wybranych witamin i składników mineralnych. Zawiera substancję słodzącą. *Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Ograniczenia
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.