olimp sport

Baton proteinowy Olimp I'm Veggie Bar+ - 50 g

12,00 zł 218,19 zł/kg

Rozmiar: Brak rozmiaru

Zbieraj punkty za zakupy i wymieniaj je na zniżki 

Sprzedawane i wysłane przez Olimp Store

Niedostępny w sklepach stacjonarnych

Bezpieczne zakupy

z Programem Ochrony Kupujących

Zobacz, jak zwrócić ten produkt

Pomoc specjalisty

Wysokobiałkowy baton dla wegan i wegetarian – 11 g białka w porcji

Kup razem z

Podobne produkty

Baton wysokobiałkowy dla wegan i wegetarian – solidna porcja wysokiej jakości białka (11 g – baton 50 g) będącego mieszanką roślinnych protein z grochu, brązowego ryżu oraz soi (izolat białka sojowego - chrupki sojowe). Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w jej utrzymaniu.

Baton z probiotykiem[1] - zawiera bezpieczny i przebadany na szeroką skalę szczep probiotyczny[2] Lactobacillus rhamnosus GG (zawartość w jednym batonie to minimum 109 CFU!) Przepyszna fit przekąska świetnie sprawdzi się w okresie redukcji tkanki tłuszczowej oraz walki z nadwagą i otyłością
[1] gr. pro bios – dla życia.
[2] gr. pro bios – dla życia.

Niska zawartość cukrów – białkowy baton dla wegan i wegetarian marki Olimp Sport Nutrition to jedynie 178 kcal (na 50 g) i zaledwie 1,3 g cukrów! Przekąska stanowi doskonałą alternatywę dla słodyczy. Oprócz tego baton zawiera solidną porcję błonnika pokarmowego (13 g) w postaci fruktooligosacharydów, które wykazują działanie prebiotyczne[1] i w konsekwencji wpływają na na mikroflorę jelitową.
[1] gr. pre bios – przed życiem.

Fit przekąska o każdej porze dnia – „legalna” przekąska, która świetnie sprawdza się zarówno przed, jak i po treningu, w trakcie pracy, w podróży, na biwaku, na wycieczce.

Olimp I’m Veggie Protein Bar+ to wysokobiałkowy baton (23% białka) dla wegan i wegetarian o wyjątkowym smaku czekoladowo-arachidowym. Brak w nim dodatków odzwierzęcych. W składzie mamy mieszankę proteinową pochodzącą z grochu, brązowego ryżu oraz soi (izolat białka sojowego - chrupki sojowe). Każdy baton (50 g) zawiera 11 g białka, które pomaga we wzroście i w utrzymaniu masy mięśniowej. Uwagę zwraca wysoka zawartość błonnika pokarmowego, niska zawartość cukrów (jedynie 178 kcal!) oraz dodatek bakterii kwasu mlekowego (zawartość w jednym batonie to minimum 109 CFU!). Szczep probiotyczny[2] Lactobacillus Rhamnosus GG.

Olimp I’m Veggie Protein Bar+ zawiera również węglowodany o niskim indeksie glikemicznym (IG 32), dzięki dodatkowi palatynozy (izomaltulozy) – dwucukru (źródło glukozy i fruktozy), który pomaga w sprawnej odbudowie utraconych na skutek intensywnego wysiłku zapasów energetycznych (glikogenu)[5]. Skład wegańskiej przekąski Olimp uzupełniono witaminą B12, minerałami (cynk – chelat Albion™, selen, jod) oraz popularnym wśród osób aktywnych fizycznie adaptogenem - ekstraktem ashwagandhy KSM®-66.

  • Kiedy Cały dzień
  • Stan produktu Nowy

Wartość odżywcza

Informacja o wartości odżywczej na 100 g na porcję (baton 50 g)Wartość energetyczna 1472 kJ/ 355 kcal 736 kJ/ 178 kcal Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17 g 8,7 g 6,9 g 3,4 g Węglowodany w tym cukry w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 18 g 9,2 g 15 g 2,6 g 1,3 g 7,6 g Błonnik 26 g 13 g Białko 23 g 11 g Sól 0,41 g 0,21 g Witamina B12 2,5 μg (100%#) 1,5 μg (50%#)Cynk 10 mg (100%#) 5 mg (50%#)Selen 55 μg (100%#) 27,5 μg (50%#)Jod 150 μg (100%#) 75 μg (50%#) Ekstrakt ashwagandhy KSM-66® 50 mg 25 mg Bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus r hamnosus GG 2 mld (2x109 CFU##) 1 mld (1x109 CFU##)

Kiedy

Cały dzień

Stan produktu

Nowy

Wartość odżywcza

Informacja o wartości odżywczej na 100 g na porcję (baton 50 g)Wartość energetyczna 1472 kJ/ 355 kcal 736 kJ/ 178 kcal Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17 g 8,7 g 6,9 g 3,4 g Węglowodany w tym cukry w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 18 g 9,2 g 15 g 2,6 g 1,3 g 7,6 g Błonnik 26 g 13 g Białko 23 g 11 g Sól 0,41 g 0,21 g Witamina B12 2,5 μg (100%#) 1,5 μg (50%#)Cynk 10 mg (100%#) 5 mg (50%#)Selen 55 μg (100%#) 27,5 μg (50%#)Jod 150 μg (100%#) 75 μg (50%#) Ekstrakt ashwagandhy KSM-66® 50 mg 25 mg Bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus r hamnosus GG 2 mld (2x109 CFU##) 1 mld (1x109 CFU##)

Skład

25% mieszanka białkowa [białko z grochu, białko z brazowego ryzu, chrupki sojowe (izolat białka sojowego)], 24% czekolada z substancja słodzaca [miazga kakaowa, substancja słodzaca: maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], izomaltooligosacharydy*** z tapioki, fruktooligosacharydy, polidekstroza, substancje utrzymujace wilgoc: glicerol, sorbitole; olej roslinny (rzepakowy), 2,6% kakao o obnizonej zawartosci tłuszczu, izomaltuloza****, mikrokapsułkowane zywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), emulgator: lecytyny (sojowe); tłuszcz kakaowy, substancja zageszczajaca: guma arabska; aromaty [zawieraja orzeszki ziemne (arachidowe)], sól, diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), ekstrakt ashwagandhy KSM-66® (Withania somnifera (L.) Dunal), selenian (IV) sodu, cyjanokobalamina - witamina B12, jodek potasu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.

Ograniczenia

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.