Wartość odżywcza
Informacja o wartości odżywczej Na porcję: 35 g ▬ 100 g
Wartość energetyczna: 547 kJ/129 kcal ▬ 1563 kJ/368 kcal
Tłuszcz: 0.9 g ▬ 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0.9 g ▬ 2,5 g
Węglowodany: < 0.5 g ▬ < 0.5 g
w tym cukry: < 0.5 g ▬ < 0.5 g
Białko: 31 g ▬ 88 g
Sól: 1,5 g ▬ 4,2 g
Skład
87% preparaty białkowe (hydrolizat białek wołowych, białka plazmy krwi wołowej), aromaty, regulatory kwasowości — kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), substancje zagęszczające — guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; regulator kwasowości — cytryniany sodu; emulgator — lecytyny (z soi); sól, substancje słodzące — acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany (Z); barwniki: karoteny (A), karmin (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N).
(A)-(Z) — W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
Ograniczenia
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.