1/3
forclaz

Danie Spagetti bolognese Forclaz 120 g

Kod produktu: 8588022

0,0 (692)

39,99 zł 333,25 zł/kg

Paypo logo

Kup teraz, zapłać później

Zbieraj punkty za zakupy i wymieniaj je na zniżki 

Darmowy zwrot

Pomoc specjalisty

Nasz zespół pasjonatów trekkingu opracował ten posiłek z myślą o aktywności fizycznej (trekkingu): duża dawka energii w minimalnym formacie: 140 g.

381 kcal w 100 g (waga odwodnionego dania 140 g). Waga końcowa po dodaniu wody: 400 g.

Kup razem z

Podobne produkty

  • Łatwe użytkowanie

    Szybkie i łatwe przygotowanie (5/8 min) dzięki podziałce w środku.

  • Wartość energetyczna

    381 kcal na 100 g odwodnionego i 457 kcal na 400 g uwodnionego produktu.

  • Łatwość transportu

    Zamykane opakowanie. 17,5 x 18,5 x 5,5 cm Waga 140 g.

Danie Spagetti bolognese Forclaz 120 g
Danie Spagetti bolognese Forclaz 120 g
Danie Spagetti bolognese Forclaz 120 g
Danie Spagetti bolognese Forclaz 120 g
Danie Spagetti bolognese Forclaz 120 g

Wskazówki dotyczące użytkowania

Otworzyć opakowanie, zetknąć ze sobą dwa końce, aby otworzyć dno opakowania, jak głęboki talerz.
Dodać 280 ml wrzącej wody (poziom 6), następnie wymieszać łyżką i zamknąć suwak. Wstrząsnąć opakowaniem. Poczekać 5 - 8 minut, otworzyć i zjeść.

Rady dotyczące użytkowania

Można rozerwać opakowanie w połowie wysokości i użyć go jako miski. Uwaga, im cieplejsza woda, tym lepsze uwodnienie. Jeśli woda nie jest wrząca, odczekaj kilka minut dłużej zanim zaczniesz jeść.

Lioflizacja czy odwodnienie?

Te dwa procesy są inspirowane naturą. Usuwają wodę zawartą w produktach spożywczych, aby zachować je w czasie przez suszenie zimnem bądź ciepłem.
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie, a następnie sublimację powstałych kryształków lodu.
Ten stary proces jest stosowany przez ludność zamieszkującą wyżyny Ameryki Południowej.
Odwodnienie polega na suszeniu produktów w wysokiej temperaturze. Woda zawarta w produktach wyparowuje.

Jak przygotowywane są dania?

Forclaz chce proponować coraz więcej produktów w 100% liofilizowanych.
Liofilizacja, poprzez suszenie na zimno, pozwala zachować lepszą jakość odżywczą i smakową produktów, unikając stosowania konserwantów i dodatków. Pozwala to również na przygotowanie posiłków o prawie domowym smaku!
W przypadku suchych produktów (ryż, makaron, kasza itp.), które dłużej zachowują świeżość, liofilizacja nie jest konieczna.

Zalety makaronu bolognese

Ponieważ zdrowie i dobre samopoczucie naszych sportowców są dla nas ważne, ten posiłek został ulepszony dzięki Wam. Opracowaliśmy przepis z mniejszą zawartością soli i mniejszą ilością kalorii.
Mięso zostało poddane obróbce cieplnej. Ser i mięso pochodzą z Francji i są liofilizowane. Wybraliśmy również pomidory dojrzewające na słońcu we Włoszech.

Został wyprodukowany we Francji przez naszego dostawcę pochodzącego z Landów (departament we Francji).

Wymiary i waga

Waga z wodą: 400 g. Waga suchy: 120 g
Wymiary: 17,5 x 18,5 x 5,5 cm.
Waga całkowita: 140 g z opakowaniem.

Produkt paczkowany w atmosferze ochronnej; Po otwarciu zjeść w całości

Produkty nie są wiecznie świeże. Z czasem się psują lub pleśnieją. Aby zahamować ten proces i zachować świeżość dań na dłużej, do opakowania wprowadzono gaz spożywczy (azot E941). Obojętny i bezzapachowy, chroni przed utlenieniem eliminując cząstki wilgoci.

Waga

0.12 kg

Skład

Odwodnione spaghetti bolognaise z liofilizowanymi wołowiną i serem. Składniki: Makaron 50% (semolina z pszenicy durum), gotowana wołowina liofilizowana 15% (wołowina, sól, zioła prowansalskie, pieprz), pomidory 15% (w proszku i kawałkach) pochodzenia włoskiego, płatki ziemniaczane, ser liofilizowany 5,0%, marchewka 3,0%, cukier, szalotki 1,5%, sól, zioła prowansalskie 0,3%, pieprz. Mięso wołowe pochodzenia francuskiego. Mięso liofilizowane. Może zawierać śladowe ilości: ORZESZKÓW ZIEMNYCH, SKORUPIAKÓW, JAJ , RYB, SOI , SELERA, SIARCZYNÓW, MIĘCZAKÓW, ORZECHÓW, MUSZTARDY.

Porady dotyczące przechowywania

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Testy

Wszystkie nasze produkty żywnościowe są testowane, na każdym etapie ich powstawania, przez nasze zespoły oraz konsumentów, aby jak najlepiej odpowiadały ich potrzebom.Nasze danie jest zatwierdzone przez dietetyka oraz panel testerów.

Zatwierdzony przez

Nasz zespół projektowy miał okazję testować to danie podczas wędrówek w masywie Mont Blanc, gdzie znajduje się siedziba Forclaz, marki trekkingowej w Decathlon.
Produkt był testowany i zatwierdzony w terenie, w rzeczywistych warunkach użytkowania. Produkt był używany przez 5 tygodni wiosną 2019 przez kilka osób podczas 2-tygodniowego trekkingu na Wyspach Kanaryjskich, następnie przez 3 tygodnie na szlaku GR10 w Pirenejach.