decathlon

Baton z ziarnami i migdałami Bio bezglutenowy

Kod produktu: 965808

19,99 zł 222,12 zł/kg

Zbieraj punkty za zakupy i wymieniaj je na zniżki 

Darmowy zwrot

Pomoc specjalisty

Baton z ziarnami i migdałami, eko, a przede wszystkim smakowity. Doskonały przy umiarkowanej aktywności, takiej jak przejażdżki rowerowe, krótkie piesze wędrówki, aktywne dni.

Smaczna i praktyczna przekąska, którą łatwo zabrać ze sobą. Jej atuty: chrupiąca (dzięki obecności migdałów i ziaren) tekstura i mniej słodki smak.

  • Wartość energetyczna

    1 baton dostarcza 163 kcal i 10 g węglowodanów.

  • Skład

    Produkt EKO, bez glutenu i bez oleju palmowego.

  • Właściwości przeciwutleniające

    Witamina C pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym.

  • Łatwość transportu

    Z łatwością mieści się w kieszeni lub w plecaku.

  • Wspomaganie wydajności

    Witamina C przyczynia się do lepszej efektywności energetycznej.

Certyfikaty ekologiczne

Ten baton z ziarnami i migdałami posiada certyfikaty ekologiczne dotyczące wszystkich etapów produkcji, przyznane przez Ecocert® i Certifood®. Oznacza to, że wszystkie wykorzystane w nim składniki są uprawiane bez syntetycznych pestycydów. Z korzyścią dla ludzi i dla planety.

Mniej węglowodanów, więcej lipidów dla prawidłowej równowagi

Aby prawidłowo funkcjonować, nasze ciało potrzebuje makroskładników odżywczych (węglowodanów, lipidów i białek). Dobra wiadomość: nasz baton zawiera dwa z nich! Węglowodany pochodzące z cukrów naturalnych oraz lipidy - dzięki dobrym tłuszczom dostarczanym przez rośliny oleiste (ziarna i migdały). Jako premia niewielka dawka białek (również w roślinach oleistych). To właśnie ta równowaga (mniej węglowodanów, więcej lipidów) stanowi o różnicy między naszym batonem z ziarnami i migdałami a batonem zbożowym.

Nasza receptura: do czego służą poszczególne składniki?

Ziarna, migdały, syrop ryżowy, płatki owsiane i miód stanowią źródło energii.
Ziarna i migdały nadają smak i są chrupiące.
Odwodniony syrop ryżowy i olej słonecznikowy zapewniają odpowiednią teksturę.
Sok z aceroli w proszku zawiera witaminę C - przeciwutleniacz pomagający chronić się przed zmęczeniem mięśni.
Ekstrakt bogaty w tokoferole to przeciwutleniacz umożliwiający przechowywanie batonu.

Czy baton z ziarnami / migdałami sprawdza się w sporcie?

Nasze produkty sprawdzają się jeszcze lepiej w połączeniu z aktywnym trybem życia. Baton z ziarnami i migdałami jest doskonałą przekąską w przypadku umiarkowanej aktywności. Przejażdżka na rowerze, krótka piesza wędrówka, kilka długości basenu, dobrze wypełniony dzień (w końcu codzienne życie to czasami też sport). W przypadku bardziej intensywnych treningów lepsze będą inne produkty spożywcze dla sportowców: galaretka owocowa, baton daktylowy, napoje izotoniczne, batony proteinowe itp.

Do czego służą te wszystkie składniki?

- Ziarna, migdały, syrop ryżowy, płatki owsiane i miód stanowią źródło energii.
- Ziarna i migdały nadają smak i są chrupiące.
- Odwodniony syrop ryżowy i olej słonecznikowy zapewniają odpowiednią teksturę.
- Sok z aceroli w proszku zawiera witaminę C - przeciwutleniacz pomagający chronić się przed zmęczeniem mięśni.
- Ekstrakt bogaty w tokoferole spowalnia utlenianie batonu.

Wartość odżywcza

Tabela wartości odżywczych: 100 g | 35 g (1 baton)
Wartość energetyczna: 2260 kJ - 543 kcal | 678 kJ - 163 kcal
Tłuszcze: 36 g | 11 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 4,6 g | 1,4 g
Węglowodany: 34 g | 10 g
w tym cukry: 14 g | 4,2 g
Białka: 17 g | 5,1 g
Sól: 0,02 g | < 0,01 g
Witamina C: 0,40 mg (50%)* | 0,12 mg (15%)*
*% Referencyjnych Wartości Spożycia

Waga

0.09 kg

Skład

Baton z ziarnami i migdałami, EKO i bezglutenowy. Źródło witaminy C. Skład: Ziarna* 41,5% (pestki słonecznika* 22,3%, pestki dyni* 19,2%), migdały* 19%, syrop ryżowy*, płatki owsiane* (bezglutenowe), odwodniony syrop ryżowy*, olej słonecznikowy*, miód*, sproszkowany sok z aceroli* (zagęszczony sok z aceroli*, maltodekstryna*), przeciwutleniacz: ekstrakt bogaty w tokoferole. *Składniki pochodzące z upraw ekologicznych. Alergeny: migdały.

Porady dotyczące przechowywania

Ten ekologiczny, bezglutenowy baton z ziarnami należy spożyć szybko po otwarciu i przechowywać najlepiej w suchym, ciemnym miejscu.

Testy

Ten baton został przetestowany przez panel 62 sportowców w warunkach rzeczywistego wysiłku wytrzymałościowego i spotkał się z dużym uznaniem.

Zatwierdzony przez

Ten bezglutenowy baton eko z ziarnami i migdałami został jednogłośnie zaaprobowany przez naszych 62 testerów - doświadczonych i początkujących sportowców: rowerzystów szosowych i górskich, triathlonistów, biegaczy (w tym osoby uprawiające trail) i innych.

Wgrywanie