Buty narciarskie męskie Wedze FR 900 LOWTECH flex 120
1099,99 zł 1199,99 zł - 100 zł
Najniższa cena w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 1199,99 zł
Rozmiar:
Jak wybrać rozmiar?Darmowy odbiór w sklepie
Darmowy zwrot

Pomoc specjalisty
1099,99 zł 1199,99 zł - 100 zł
Najniższa cena w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 1199,99 zł
Darmowy odbiór w sklepie
Darmowy zwrot
Pomoc specjalisty
Buty do narciarstwa zjazdowego, idealne dla freeridu dzięki progresywnemu flexowi, który amortyzuje podłoże.
Te buty są doskonałe do freeridu. Zapewniają trzymanie i amortyzację, a przez to komfort podczas jazdy. Dzięki insertom możesz użyć butów podczas skitouringu.
Kod produktu: 8589460
Sztywność
Flex 120 doskonale nadaje się do intensywnej jazdy na każdym rodzaju śniegu.
Amortyzacja
Skorupa z PU zapewnia dobre odkształcenie i powrót energii.
Kompatybilność
Podeszwa z insertami, kompatybilna z wiązaniami zjazdowymi i skiturowymi.
Swoboda ruchów
Skiwalk: wysprzęglanie 42° w pozycji walk ułatwia podchodzenie.
Trzymanie stopy
4 mikrometryczne klamry z aluminium, szeroki pasek. Wypinany spoiler.
Komfort noszenia
Wysoki komfort użytkowania. Formowany termicznie but dla większego komfortu.
Łatwość zakładania / zdejmowania
Materiał buta wewnętrznego z lycry ułatwia zdejmowanie butów.
Ciepło
But wewnętrzny i izolująca podeszwa zatrzymują ciepło.
But wewnętrzny z polietylenu. Formowany termicznie materiał o grubości 3 mm. Przez podgrzewanie buta wewnętrznego kurczy się jego pianka, przez co możesz nadać jej odpowiedni kształt i zwiększyć komfort użytkowania. System Shock Absorber Area na pięcie amortyzuje wstrząsy od wypukłości i przy wykonywaniu skoków. Dno buta wewnętrznego jest z EVA, co zapewnia dodatkową amortyzację, cenioną na trudnym śniegu lub przy lądowaniu.
1- Rozgrzać piekarnik do 80°C (z termoobiegiem).
2- Wyjąć buty wewnętrzne ze skorupy.
3- Wyjąć wkładkę z butów wewnętrznych.
4- Buty wewnętrzne włożyć do piekarnika na 5 minut.
5- Wyjąć buty wewnętrzne z piekarnika.
6- Włożyć wkładki do butów wewnętrznych.
7- Włożyć buty wewnętrzne do butów zewnętrznych.
8- Założyć buty i każdą klamrę zapiąć na środkowe zapięcie.
9- Odczekać 15 minut w temperaturze pokojowej przed zdjęciem butów.
Buty są już gotowe do jazdy!
4 klamry mikrometryczne z aluminium, 1 klamra z 3 pozycjami regulowana beznarzędziowo w górnej części łydki dla dopasowania do każdej nogi i zwiększenia wygięcia skorupy w pozycji walk. Szeroki pasek zapewnia mocne i proste zapięcie górnej części skorupy dla zwiększenia wygięcia skorupy.
Cienki but wewnętrzny (last 100 mm), formowany termicznie but wewnętrzny z polietylenu: 3 mm pianka formowana termicznie otacza stopę. Lekki i wygodny but wewnętrzny. Profilowana pianka na wysokości kostek. Wstawka z EVA pod stopą dla większego komfortu i dopasowania pojemności. Giętki materiał ułatwia odkształcanie się buta podczas podchodzenia i przemarszu.W przypadku odczuwania przez kilka dni dyskomfortu but wewnętrzny można poddać formowaniu termicznemu.
Każda marka określa dla każdego swojego modelu buta flex index, który wskazuje na stopień twardości buta. Ta liczba przedstawia sztywność całości produktu: im wyższa liczba, tym skorupa buta jest sztywniejsza. Przyjmuje się, że flex od 70 jest przeznaczony dla średnio-zaawansowanych narciarzy. Flex od 70 do 100 jest odpowiedni dla zaawansowanych narciarzy. Powyżej są produkty przeznaczone dla wyczynowców. Osoby o większej wadze mogą zwiększyć wskaźnik o 1 poziom.
Po włożeniu stopy w but, należy w połowie zębatki zapiąć klamry. Możesz zrobić to mocniej? Jeśli tak, oznacza to, że rozmiar butów nie jest odpowiednio dobrany. Po zapięciu butów, musisz 3 razy mocno zgiąć nogi w kolanach - piszczele naciskają na buty (by sobie pomóc, możesz położyć ręce na kolanach), a pięta cofa się w bucie. Stań prosto: palce powinny lekko dotykać przodu skorupy. W trakcie zginania kolan stopa przesuwa się do tyłu i nie czujesz już przodu butów.
1/ Wybierz techniczną skarpetę narciarską, cienką, aby uniknąć stref nacisku i usprawnić przepływ krwi w stopie. 2/ Wybierz podeszwę dostosowaną do kształtu stopy, która dzięki temu nie będzie uderzać o skorupę. Poproś o poradę w sklepie. 3/ Uformuj termicznie but wewnętrzny.
Często zaniedbywane suszenie buta wewnętrznego to najważniejsza czynność zapobiegająca odczuwaniu zimna w stopach. Nawet przy -10°C stopa się poci. But wewnętrzny sam nie wyschnie w plastikowej skorupie, nawet przez kilka dni. Najlepiej jest suszyć go każdego dnia. Można używać do tego suszarek do butów, ponieważ są one bardziej praktyczne. Nie trzeba wyjmować butów wewnętrznych. Wystarczy włączyć suszarkę!
27-27.5 Mondopoint, 2188 g
Te buty posiadają wypinany spoiler, dzięki czemu każdy może dopasować wysokość cholewki i łuk piszczela w bucie. Narciarze, którzy lubią podczas jazdy napierać na język, wybiorą spoiler i ustawią go w pozycji "high". Narciarze, którzy lubią jeździć w dośrodkowanym ułożeniu, lub mają szersze łydki, będą chcieli wypiąć spoiler.
Wierzch buta 60% Poliuretan termoplastyczny (TPU), 40% Polipropylen (PP) Wnętrze buta 100% Podeszwa zewnętrzna 100% Poliuretan termoplastyczny (TPU) Podpinka 100%
Wysuszyć buty przed ich schowaniem. Najlepiej zapiąć klamry i schować buty do pokrowca na buty narciarskie. Przechowywać je w pomieszczeniu, w którym panuje umiarkowana temperatura.