forclaz

Danie wegetariańskie kasza kuskus z warzywami 100 g

Kod produktu: 8757430

0,0 (102)

29,99 zł 299,90 zł/kg

Paypo logo

Kup teraz, zapłać później

Zbieraj punkty za zakupy i wymieniaj je na zniżki 

Darmowy zwrot

Pomoc specjalisty

    Dane na bazie kaszy i warzyw bio. Zrównoważone danie bezmięsne.

    Wystarczy dodać ciepłej lub zimnej wody i korzystać z dawki energii (372 kcal/porcja). Kompaktowe i lekkie opakowanie łatwo mieści się do plecaka.

    Kup razem z

    Podobne produkty

    • Łatwe użytkowanie

      Czas przygotowania: 9 min (ciepła woda). Saszetka z podziałką zamykana na suwak.

    • Wartość energetyczna

      372 kcal (1566 kj) na 100 g. 372 kcal (1566 kj) na 350 g uwodnionego produktu.

    • Łatwość transportu

      Opakowanie zamykane (12 g). 17,5 x 18,5 x 6,0 cm Waga 112 g.

    • Wszechstronność

      Możliwość uwodnienia na zimno (minimum 45 minut).

    Danie wegetariańskie kasza kuskus z warzywami 100 g
    Danie wegetariańskie kasza kuskus z warzywami 100 g
    Danie wegetariańskie kasza kuskus z warzywami 100 g

    Jak przygotować danie liofilizowane?


    Otwórz opakowanie, zetknij ze sobą dwa końce, aby otworzyć dno opakowania. Napełnij ciepłą woda do poziomu 5 (250 ml). Zamieszaj. Zapnij suwak. Poczekaj 9 minut, zamieszaj i zjedz.
    Z zimną wodą: poczekać 30 - 45 min.
    Ilość wody można dostosować do swoich preferencji. Ty tu rządzisz!

    Liofilizacja czy odwodnienie?

    Te dwa procesy są inspirowane naturą. Usuwają wodę zawartą w produktach spożywczych, aby wydłużyć ich trwałość przez suszenie zimnem bądź ciepłem.
    Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie, a następnie sublimację powstałych kryształków lodu.

    Odwodnienie polega na suszeniu produktów w wysokiej temperaturze. Woda zawarta w produktach wyparowuje.

    Jak przygotowywane są dania?

    Forclaz chce proponować coraz więcej produktów w 100% liofilizowanych.
    Liofilizacja, poprzez suszenie na zimno, pozwala zachować lepszą jakość odżywczą i smakową produktów, unikając stosowania konserwantów i dodatków. Pozwala to również na przygotowanie posiłków o prawie domowym smaku!
    W przypadku suchych produktów (ryż, makaron, kasza itp.), które dłużej zachowują świeżość, liofilizacja nie jest konieczna.

    Zalety kaszy z warzywami

    Receptura i objętość dostosowane do aktywności fizycznej na świeżym powietrzu. Składniki z upraw biologicznych.
    Wyprodukowano w Polsce.

    Wymiary i waga

    Waga z wodą: 350 g
    Waga suchy: 100 g
    Waga opakowania: 12 g.
    Wymiary opakowania: 17,5 x 18,5 x 6,0 cm
    Waga całkowita: 112 g z opakowaniem.

    Produkt paczkowany w atmosferze ochronnej. Po otwarciu zjeść w całości.

    Produkty nie są wiecznie świeże. Z czasem się psują lub pleśnieją. Aby zahamować ten proces i zachować świeżość dań na dłużej, do opakowania wprowadzono gaz spożywczy (azot E941). Obojętny i bezzapachowy, chroni przed utlenieniem eliminując cząstki wilgoci.

    Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze: 100 g (=1 danie)
    Wartość energetyczna: 1566 kJ - 372 kcal
    Tłuszcze: 9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
    Węglowodany: 55,0 g
    w tym cukry: 11 g
    Włókno: 9,5 g
    Białka: 14,0 g.
    Sól: 2,3 g

    Waga

    0.1 kg

    Skład

    Składniki: Kaszka (gluten)* 36% (kraj pochodzenia Włochy), cebula* 18% (kraj pochodzenia Polska, Niemcy), cukinia* 15% (kraj pochodzenia Polska, Niemcy), ciecierzyca* 12% (kraj pochodzenia Włochy), marchewka* 6%, papryka czerwona* 6%, pestki dyni* 4%, oliwa z oliwek* 2%, sól, przyprawy*, kolendra*, natka*, mąka ziemniaczana*. *Z upraw bio.

    Porady dotyczące przechowywania

    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

    Zatwierdzony przez

    Wszystkie nasze produkty żywnościowe są testowane na każdym etapie ich powstawania przez nasze zespoły oraz konsumentów, którzy zatwierdzają proponowane receptury.

    Porady dotyczące konserwacji

    Nie prać

    Nie można stosować żadnych wybielaczy ani odplamiaczy.

    Nie suszyć w suszarce bębnowej

    Nie prasować

    Nie czyścić chemicznie