forclaz

Deser liofilizowany Forclaz owsianka z jabłkiem i czerwoną porzeczką 85 g

Kod produktu: 8734130

0,0 (5)

24,99 zł 294,00 zł/kg

Paypo logo

Kup teraz, zapłać później

Zbieraj punkty za zakupy i wymieniaj je na zniżki 

Darmowy zwrot

Pomoc specjalisty

    Opracowaliśmy to śniadanie z jabłkiem i czerwoną porzeczką, by zaproponować Ci zrównoważony posiłek na dobry początek dnia w górach.

    Wystarczy zalać ciepłą wodą, by zapewnić sobie odpowiednią dawkę energii (329 kcal/porcja). Kompaktowe i lekkie opakowanie łatwo mieści się do plecaka.

    Kup razem z

    Podobne produkty

    • Łatwe użytkowanie

      Czas przygotowania: 10 mn (ciepła woda). Saszetka z podziałką zamykana na suwak.

    • Wartość energetyczna

      387 kcal (1629 kJ) na 100 g. 329 kcal (1385 kJ) na 235 g po dodaniu wody.

    • Łatwość transportu

      Waga netto: 85 g. Opakowanie zamykane (11 g). Waga całkowita 96 g.

    Jak przygotować danie liofilizowane?


    Otwórz opakowanie, zetknij ze sobą dwa końce, aby otworzyć dno opakowania. Napełnij ciepłą woda do poziomu 4 (150 ml). Zamieszaj. Zapnij suwak. Odczekaj 10 minut i ponownie zamieszaj przed spożyciem.
    Ilość wody można dostosować do swoich preferencji. Ty tu rządzisz!

    Liofilizacja czy odwodnienie?

    Te dwa procesy są inspirowane naturą. Usuwają wodę zawartą w produktach spożywczych, aby wydłużyć ich trwałość przez suszenie zimnem bądź ciepłem.
    Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie, a następnie sublimację powstałych kryształków lodu.

    Odwodnienie polega na suszeniu produktów w wysokiej temperaturze. Woda zawarta w produktach wyparowuje.

    Jak przygotowywane są dania?

    Forclaz chce proponować coraz więcej produktów w 100% liofilizowanych.
    Liofilizacja, poprzez suszenie na zimno, pozwala zachować lepszą jakość odżywczą i smakową produktów, unikając stosowania konserwantów i dodatków. Pozwala to również na przygotowanie posiłków o prawie domowym smaku!
    W przypadku suchych produktów (ryż, makaron, kasza itp.), które dłużej zachowują świeżość, liofilizacja nie jest konieczna.

    Zalety owsianki z jabłkiem i czerwoną porzeczką

    Receptura i objętość dostosowane do aktywności fizycznej na świeżym powietrzu. Wyprodukowano w Polsce.

    Wymiary i waga

    Waga suchego dania: 85 g.
    Waga z wodą: 235 g.
    Waga opakowania: 11 g.
    Wymiary opakowania: 18,5 x 15,0 x 4,0 cm.
    Waga całkowita: 96 g z opakowaniem.

    Produkt paczkowany w atmosferze ochronnej; Po otwarciu zjeść w całości

    Produkty nie są wiecznie świeże. Z czasem się psują lub pleśnieją. Aby zahamować ten proces i zachować świeżość dań na dłużej, do opakowania wprowadzono gaz spożywczy (azot E941). Obojętny i bezzapachowy, chroni przed utlenieniem, eliminując cząstki wilgoci.

    Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze: 100 g | 85 g (= 1 danie).
    Wartość energetyczna: 1629 kJ - 387 kcal | 1385 kJ - 329 kcal.
    Tłuszcze: 7,5 g | 6,4 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g | 1,95 g.
    Węglowodany: 65,0 g | 55,0 g,
    w tym cukry: 16,0 g | 14,0 g.
    Błonnik: 8,5 g | 7,2 g.
    Proteiny: 11,0 g | 9,4 g.
    Sól: 0,085 g | < 0,072 g.

    Waga

    0.085 kg

    Skład

    Składniki: Płatki owsiane (gluten) 62% (pochodzenie: Niemcy), mleko bez laktozy 26% (pochodzenie: Polska), jabłka 6% (pochodzenie: Polska), czerwone porzeczki 3,5% (pochodzenie: Polska), cukier.

    Porady dotyczące przechowywania

    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

    Zatwierdzony przez

    Wszystkie nasze produkty żywnościowe są testowane na każdym etapie ich powstawania przez nasze zespoły oraz konsumentów, którzy zatwierdzają proponowane receptury.