Danie (204) Penne a la Bolognese 128 g to włoskie smaki, które można zabrać ze sobą na trekking, wyprawę czy w podróż. Lekkie danie liofilizowane z serii Expedition polskiego producenta Lyofood jest pełnowartościowym posiłkiem o wysokiej zawartości węglowodanów, idealnym na obiad w terenie.
Postać liofilizatu sprawia, że danie jest bardzo lekkie, waży tylko 128 g i pakowne. Można z łatwością znaleźć dla niego miejsce w plecaku. Podczas dłuższych wypraw używanie liofili pozwala znacząco zmniejszyć wagę plecaka i jednocześnie dostarczać organizmowi zbilansowane i pełnowartościowe posiłki. Przygotowanie makaronu penne z włoskim sosem bolońskim i mielonym mięsem trwa tylko 10 min i wystarczy do niego łyżka i gorąca woda.
Potrawa jest odpowiednia dla osób z nietolerancją laktozy. Jest to posiłek o wysokiej wartości odżywczej, który nie zawiera syntetycznych konserwantów, barwników i utrwalaczy smaku. Produkowany jest w Polsce z najwyższej jakości składników, w tym ziół i warzyw z własnych upraw.