1.KWAS LINOLOWY POMAGA W UTRZYMANIU PRAWIDŁOWEGO POZIOMU CHOLESTEROLU WE KRWI
2.SKUTECZNY W REDUKCJI NADPROGRAMOWYCH KILOGRAMÓW
3.DZIAŁA SILNIE PRZECIWUTLENIAJĄCO
4.EKSTRAKT Z ZIELONEJ HERBATY WSPIERA METABOLIZM I PRZYCZYNIA SIĘ DO UTLENIANIA TŁUSZCZÓW
5.WSPOMAGA ZDOLNOŚCI UMYSŁOWE I FIZYCZNE ORAZ DOBRE SAMOPOCZUCIE I KONCENTRACJĘ
CLA to sprzężony kwas linolowy. Kwas linolowy to organiczny związek chemiczny z grupy nienasyconych kwasów tłuszczowych typu omega-6. Kwas linolowy w organizmie ulega metabolizmowi do szeregu substancji istotnych dla prawidłowego funkcjonowania przemiany materii. Sprzężony kwas linolowy wykazuje szerokie prozdrowotne działanie. Ponadto kwas linolowy pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.
L-karnityna to witamino podobna substancja o ważnej fizjologicznie roli, występująca naturalnie w pokarmach pochodzenia zwierzęcego oraz syntetyzowana w organizmie człowieka z aminokwasów lizyny i metioniny. Obecna jest przede wszystkim w tkance mięśniowej i w sercu, a także w tkance nerwowej. W trakcie wysiłku organizm w pierwszej kolejności pobiera energię ze zbędnej tkanki tłuszczowej i efektywnie spala nawet najtrudniejszy do zrzucenia tłuszcz oporny. Właśnie L-karnityna bierze udział w metabolizmie lipidów pełniąc rolę swoistego transportera długołańcuchowych kwasów tłuszczowych do mitochondriów komórkowych umożliwiając tym samym ich spalanie i produkcję energii. Oprócz tego karnityna zapewnia odpowiednią relację acetylo-CoA do CoA w komórkach oraz wykazuje aktywność antyoksydacyjną. Pochodna karnityny - acetylo-karnityna jest także donorem grup acetylowych do syntezy acetylocholiny – ważnego neuroprzekaźnika.
"Ekstrakt z zielonej herbaty (4:1) zawiera polifenole, w tym katechiny, gdzie za najważniejszy związek uważa się EGCG, czyli galusan epigalokatechiny, który jest silnym przeciwutleniaczem, 100 razy silniejszym niż witamina C i 25 razy silniejszym niż witamina E.