BIO Inulina z agawy w proszku zawiera dużą ilość błonnika i doskonale osłodzi Twoje desery
BIO Inulina z agawy w proszku to pyszny słodzik bez sztucznego smaku, który dla niektórych osób mógłby być nieprzyjemny. Inulina to polisacharyd, który występuje, oprócz agawy, także w cykorii czy topinamburze. Wyróżnia się wysoką zawartością błonnika, który docenią osoby dbające o jego odpowiednie spożycie. W porównaniu do cukru, inulina ma słodycz około 10%, ale także znacznie niższą wartość kaloryczną. Inulina z agawy jest w jakości BIO i jest świetnym składnikiem, na przykład do przygotowania deserów czy słodzenia smoothies, które również zostaną wzbogacone o wspomniany już błonnik. Także weganie mogą ją dodawać do swoich potraw.
Składniki
BIO inulina z agawy w proszku
Zalecane spożycie
Spożywaj 5-10 g proszku dziennie. Wymieszaj z wodą lub dodaj do smoothie lub owsianki.
Informacje żywieniowe w 100g
Wartość energetyczna 830 kJ/ 200 kcal
Tłuszcz 0 g w tym tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 7 g w tym cukier 7 g
Błonnik 88 g
Białko 0 g
Sól 0,00 g
Uwaga
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Najlepiej spożyć przed: Podano na opakowaniu.
Informacja o alergenach: Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów.