Wartość odżywcza
Informacja o wartości odżywczej: na porcję 35g ▬ 100 g
Wartość energetyczna: 518 kJ / 124 kcal ▬ 1 1488 kJ / 356 kcal
Tłuszcz: 1,1 g ▬ 3,0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: < 0,1 g ▬ 0,2 g
Węglowodany: 0,8 g ▬ 2,2 g
w tym cukry: 0,8 g ▬ 2,2 g
Błonnik: 0 g ▬ 0 g
Białko: 28 g ▬ 80 g
Sól: 1,2 g ▬ 3,5 g
Lecytyna: 175 mg ▬ 500 mg
w tym:
cholina: 40 mg ▬ 115 mg
inozytol: 24 mg ▬ 70 mg
l-karnityna: 7 mg ▬ 20 mg
Aminogram wzorcowy #: na 35 g, na 100 g
L-alanina: 1,1g ▬ 3,2g
L-arginina: 1,5g ▬ 4,2g
kwas L-asparaginowy: 2,9g ▬ 8,4g
L-cysteina: 0,7g ▬ 2,0g
kwas L-glutaminowy: 4,8g ▬ 13,6g
Glicyna: 0,8g ▬ 2,2g
L-histydyna: 0,7g ▬ 1,9g
*/** L-izoleucyna: 1,2g ▬ 3,5g
*/**L-leucyna: 2,4g ▬ 6,7g
* L-lizyna: 2,7g ▬ 7,7g
* L-metionina: 0,4g ▬ 1,2g
*/*** L-fenyloalanina: 1,0g ▬ 2,9g
L-prolina: 1,3g ▬ 3,8g
L-seryna: 1,3g ▬ 3,8g
* L-treonina: 1,1g ▬ 3,2g
*/*** L - tryptofan: 0,4g ▬ 1,2g
*** L-tyrozyna: 0,8g ▬ 2,4g
*/** L-walina: 1,3g ▬ 3,7g
Skład
96% kompleks białkowy (izolat białka sojowego, koncentrat białek serwatkowych (z mleka), aromaty, 0,5% lecytyna sojowa, regulatory kwasowości – kwas jabłkowy, kwas cytrynowy; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; L-winian L-karnityny, barwniki: karoteny (A), karmin (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F).
(A)-(F) – W zależności od smaku produktu symbol (A-F) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
Ograniczenia
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.