1/3
olimp

Whey Protein Complex OLIMP 700 g Masło orzechowe

89,90 zł 128,43 zł/kg

Paypo logo

Kup teraz, zapłać później

Rozmiar: 700 g

Otrzymaj +50 pkt za zakup tego produktu 

Sprzedawane i wysłane przez Sport-Max

Niedostępny w sklepach stacjonarnych

Bezpieczne zakupy

z Programem Ochrony Kupujących

Zobacz, jak zwrócić ten produkt

Pomoc specjalisty

Odżywka białkowa Olimp Whey Protein Complex 100% - 700 g

Kup razem z

Podobne produkty

OLIMP Whey Protein Complex 100%® – specjalnie opracowany matrix białkowy- ultrafiltrowanego koncentratu białek serwatkowych WPC instant oraz zaawansowanego technologicznie izolatu białek serwatkowych WPI-CFM® w formie instant.

Izolat CFM® i koncentraty białek serwatkowych takie jakich użyto w Whey Protein Complex 100%® charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane w zaawansowanych procesach technologicznych zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych i czynników wzrostowych – beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoprotein, proteaz i peptonów.

Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane i koncentrowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródła białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają znakomitej przyswajalności oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA), siarkowych i glutaminy.

Na wysoką aktywność anaboliczną oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną, przeciwdziałającą degradacji białek mięśniowych przez wolne rodniki tlenowe. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych.

Przeznaczenie: dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej, głównie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie.

WHEY PROTEIN COMPLEX 100%® - zakres badań wykonywanych na produkcie: oznaczenie zawartości białka oznaczenie zawartości cukrów oznaczanie zawartości tłuszczu badania zawartości sodu badania metali ciężkich (ołów, rtęć, kadm) organoleptyka wartość energetyczna czystość mikrobiologiczna

Skład:
Wartość odżywcza w 100 g proszku na porcję (35 g+ *150ml wody)
Wartość energetyczna 1628,9 kJ / 389,7 kcal 571,4 kJ / 136,7 kcal
Białko 75 g 26,2 g
Węglowodany 7,8 g 2,7 g
w tym cukry: 5,9 g 2,1 g
Tłuszcz 6,5 g 2,3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4,0 g 1,4 g
Błonnik pokarmowy 0 g 0 g
Sód < 0,3 g < 0,1 g

  • W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
    Aminogram wzorcowy
    Aminokwasy łącznie 75000 mg 26250 mg
    kwas L-glutaminowy 13575 mg 4751 mg
    *** L-walina 4425 mg 1549 mg
    **** L-fenyloalanina 2250 mg 788 mg
    *** L-tyrozyna 1950 mg 683 mg
    L-arginina 1575 mg 551 mg
    Glicyna 1050 mg 368 mg
  • L-metionina 1650 mg 578 mg
    L-histydyna 1275 mg 446 mg
    L-cysteina 1650 mg 578 mg
    /** L - tryptofan 1055 mg 368 mg

Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.

  • aminokwasy egzogenne
    ** aminokwasy rozgałęzione
    *** aminokwasy aromatyczne

Sposób użycia: 1-3 porcji dziennie – po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu lub przed snem. 1 porcję preparatu (35 g – 96 jednostek = 4 miarki lub 5,5 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w o 150 ml wody.

  • Kiedy Cały dzień
  • Stan produktu Nowy

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza: Na porcję (35 g) Na 2 porcje (70 g) Na 3 porcje (105 g)

Wartość energetyczna: 566 kJ/ 134 kcal ▬ 1137 kJ/ 267 kcal ▬ 1698 kJ/ 401 kcal
Tłuszcz: 1,5 g ▬ 2,9 g ▬ 4,4 g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g ▬ 0,5 g ▬ 0,7 g
Węglowodany: 3,9 g ▬ 7,7 g ▬ 12 g
w tym: cukry: 1,4 g ▬ 2,8 g ▬ 4,2 g
Białko: 26 g ▬ 53 g ▬ 79 g
Sól: 0,30 g ▬ 0,60 g ▬ 0,90 g
Aminogram wzorcowy # na 35 g na 100 g

L-alanina: 1,3 g ▬ 3,8 g
L-arginina: 0,6 g ▬ 1,6 g
kwas L-asparaginowy: 2,9 g ▬ 8,4 g
L-cysteina: 0,6 g ▬ 1,6 g
kwas L-glutaminowy: 4,9 g ▬ 13,9 g
Glicyna: 0,4 g ▬ 1,1 g
L-histydyna: 0,5 g ▬ 1,3 g
*/** L-izoleucyna: 1,7 g ▬ 4,9 g
*/** L-leucyna: 2,8 g ▬ 8,1 g
* L-lizyna: 2,6 g ▬ 7,3 g
* L-metionina: 0,6 g ▬ 1,7 g
*/*** L-fenyloalanina: 0,8 g ▬ 2,3 g
L-prolina: 1,5 g ▬ 4,2 g
L-seryna: 1,2 g ▬ 3,5 g
* L-treonina: 1,8 g ▬ 5,1 g
*/*** L-tryptofan: 0,4 g ▬ 1,1 g
*** L-tyrozyna: 0,7 g ▬ 2,0 g
*/** L-walina: 1,6 g ▬ 4,5 g

Kiedy

Cały dzień

Stan produktu

Nowy

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza: Na porcję (35 g) Na 2 porcje (70 g) Na 3 porcje (105 g)

Wartość energetyczna: 566 kJ/ 134 kcal ▬ 1137 kJ/ 267 kcal ▬ 1698 kJ/ 401 kcal
Tłuszcz: 1,5 g ▬ 2,9 g ▬ 4,4 g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g ▬ 0,5 g ▬ 0,7 g
Węglowodany: 3,9 g ▬ 7,7 g ▬ 12 g
w tym: cukry: 1,4 g ▬ 2,8 g ▬ 4,2 g
Białko: 26 g ▬ 53 g ▬ 79 g
Sól: 0,30 g ▬ 0,60 g ▬ 0,90 g
Aminogram wzorcowy # na 35 g na 100 g

L-alanina: 1,3 g ▬ 3,8 g
L-arginina: 0,6 g ▬ 1,6 g
kwas L-asparaginowy: 2,9 g ▬ 8,4 g
L-cysteina: 0,6 g ▬ 1,6 g
kwas L-glutaminowy: 4,9 g ▬ 13,9 g
Glicyna: 0,4 g ▬ 1,1 g
L-histydyna: 0,5 g ▬ 1,3 g
*/** L-izoleucyna: 1,7 g ▬ 4,9 g
*/** L-leucyna: 2,8 g ▬ 8,1 g
* L-lizyna: 2,6 g ▬ 7,3 g
* L-metionina: 0,6 g ▬ 1,7 g
*/*** L-fenyloalanina: 0,8 g ▬ 2,3 g
L-prolina: 1,5 g ▬ 4,2 g
L-seryna: 1,2 g ▬ 3,5 g
* L-treonina: 1,8 g ▬ 5,1 g
*/*** L-tryptofan: 0,4 g ▬ 1,1 g
*** L-tyrozyna: 0,7 g ▬ 2,0 g
*/** L-walina: 1,6 g ▬ 4,5 g

Skład

95% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), izolat białek serwatkowych WPI-CFM® (z mleka)), aromaty, mąka z orzeszków ziemnych (arachidowych) (dla smaku Masła Orzechowego), olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), fruktoza, regulatory kwasowości – kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, cytryniany sodu; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany (Z); emulgator – lecytyny (z soi); sól, barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N). (A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).

Ograniczenia

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.