DANIE AXOA WOŁOWA Z PAPRYKĄ Z ESPELETTE 120G Danie Axoa wołowa z papryką z Espelette 120 g to pyszny posiłek, który pozwoli nauzupełnienie kalorii po wymagającym dniu na szlaku. Liofilizowana postać sprawia, że jest lekkie iłatwe w transporcie, zaś po nawodnieniu daje ponad 400 g pysznej potrawy pochodzącej zfrancuskiego kraju Basków.Kuchnia z terenów Francji słusznie kojarzy się z aromatycznością i ziołami. Nie inaczej jest wprzypadku dania Axoa. To tradycyjna potrawa, która w przeszłości podawana była przede wszystkimw dni targowe. Składa się z mięsa, papryki, pomidorów i ziół, a podawana jest z ziemniakami. Voyagerstworzył jej liofilizowaną wersję, która pozwala cieszyć się na szlaku i w podróży niezrównanymsmakiem baskijskiej kuchni.Porcja o wadze 120 g pozwala na otrzymanie po nawodnieniu 420 g potrawy. Jest to wystarczającailość na solidny obiad po męczącym dniu. Danie ma zbalansowany smak i jest pełne ziół i przypraw.Zastosowano tu nie tylko doskonale znane zioła prowansalskie, ale takżeostrą paprykę z Espelette.Posiada ona znak chronionego pochodzenia geograficznego produktów rolnych i w kuchni baskijskiejzastępuje czarny pieprz. Nadaje ona daniu charakterystyczny, pikantny posmak.Jak każde danie liofilizowane, także Axoa wołowa jest łatwa i szybka w przyrządzeniu. Potrzeba doniej jedynie 300 ml wody oraz łyżki. Wystarczy zalać danie bezpośrednio w opakowaniu, porządniewymieszać i po 5 min pyszny obiad jest gotowy.
WŁAŚCIWOŚCI
tradycyjne danie kuchni baskijskiej
przyprawiane uprawianą we Francji ostrą papryką Espelette
zawiera pochodzącą z Francji suszoną wołowinę
aromatyczne,pełne przypraw i ziół
porcja na solidny obiad dla jednej osoby
po nawodnieniu potrawa waży 420 g
doskonałe jako uzupełnienie kalorii po dniu na szlaku
liofilizowana postać, łatwa do przyrządzenia
przygotowanie wymaga jedynie 300 ml gorącej wody
możliwość przygotowania bezpośrednio w opakowaniu
niska waga, zaledwie 120 g i pakowność
opakowanie ze znacznikiem poziomu wody
TECHNOLOGIE
Wartość energetyczna 421 kcal/100g
Porcja pojedyncza powiększona
Alergeny laktoza, soja
Waga 120g
Ilość potrzebnej wody 300ml
Skład: ziemniaki 49%, olej słonecznikowy, suszona na zimno wołowina 12%, pomidory (w proszku i kawałkach) 9%, skrobia, syrop glukozowy, czerwona papryka, cebula, cukier, sól, białko mleczne, czosnek, tymianek 0,2%, papryka Espelette, 0,2%, pieprze, zioła prowansalskie,
Alergeny: laktoza, soja;
Sposób przygotowania: zalać 300 ml wrzącej wody, do znacznika na opakowaniu, dokładnie wymieszać. Zamknąć torebkę i odczekać 5 min.