Jak przygotować napój?
Rozpuścić 64 g (3 łyżki) Recovery Drink w 300 ml wody. Ilość wody można dostosować do pożądanej konsystencji i smaku.
PRODUKT STWORZONY DO REGENERACJI
Aby zagwarantować skuteczność, napój najlepiej jest spożyć w pierwszych 30 minutach po wysiłku. Do czego potrzebne są węglowodany? Węglowodany przyczyniają się do przywrócenia prawidłowego funkcjonowania mięśni (skurczu) po bardzo intensywnym i / lub długotrwałym wysiłku fizycznym, który spowodował zmęczenie mięśni i zmniejszenie zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych. Do czego potrzebne są proteiny, czyli białka? Białka wspomagają odbudowę włókien mięśniowych uszkodzonych podczas wysiłku.
CO SPOŻYWAĆ JAKO UZUPEŁNIENIE TEGO NAPOJU?
Nic, ten produkt został tak zaprojektowany, aby zapewnić Twojemu organizmowi wszystkie elementy potrzebne do regeneracji. Możesz jedynie rozkoszować się swoimi zwycięstwami, zarówno podczas zawodów, jak i treningu.
KIEDY NALEŻY SPOŻYWAĆ SUPLEMENTY REGENERACYJNE?
Zbyt dużo nie znaczy dobrze! Suplement regeneracyjny nie jest absolutnie konieczny po krótkiej i lekkiej sesji treningowej lub jeśli kolejny posiłek jest przewidziany w ciągu najbliższej godziny (uważaj, powinien być wystarczająco bogaty w węglowodany, białka i przeciwutleniacze).
„IM WIĘCEJ BIAŁEK, TYM LEPIEJ" ; „WHEY BARDZIEJ UŁATWIA REGENERACJĘ". UWAGA NA POCHOPNE OPINIE!
Spożywanie zbyt dużej ilości białek nie ma sensu. Regeneracja i rekonstrukcja mięśni nie będzie lepsza w przypadku dostarczenia większej ilości niż 20 g białek. Jednocześnie, pojedyncze spożycie białka nie umożliwia optymalnej regeneracji. Aby wspomagać budowę mięśni i uzupełnianie glikogenu mięśniowego, należy spożywać węglowodany razem z białkami.
PRZYPOMNIENIE
Oprócz aktywności fizycznej istotna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia. Regularnie nawadniać organizm.
Skład
Wysokobiałkowy napój w proszku dostarczający węglowodanów, smak cytrynowy. Zawiera witaminy A, B6, B12, C, E, żelazo, magnez, potas, selen oraz cynk.
Skład: sacharoza (46%) (UE), izolat białka serwatki (MLEKO) (emulgator: lecytyna SOJOWA) (24%), maltodekstryna (19,6%) (UE), cytrynian potasu, cytrynian magnezu, naturalny aromat cytrynowy, naturalne aromaty, cytrynian sodu, cytrynian wapnia, kwas: E330, witaminy: A, E, C, B6, B12, siarczan żelaza, cytrynian cynku, selenit sodu.
W zakładzie produkcyjnym wykorzystuje się: MLEKO, JAJA, SOJĘ, GLUTEN, OWOCE ŁUPINOWE, SIARCZYNY, SKORUPIAKI, GORCZYCĘ, RYBY, SELER.
ALERGENY.
Porady dotyczące przechowywania
Przechowywać w suchym, chłodnym, bezzapachowym i czystym miejscu z dala od światła.
Po użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie.
Testy
Każdy smak testowany był przez 30 sportowców PO wysiłku fizycznym.