FORCLAZ

411 kcal w 100 g (waga odwodnionego dania ).

  • Turystyka Turystyka, trekking - Posiłek wołowina z purée 120 g FORCLAZ - Biwak
  • Turystyka Turystyka, trekking - Posiłek wołowina z purée 120 g FORCLAZ - Biwak
  • Turystyka Turystyka, trekking - Posiłek wołowina z purée 120 g FORCLAZ - Biwak
Kod produktu : 8553379
Dodaj do listy życzeń
Produkt jest już dodany
Turystyka

Posiłek wołowina z purée 120 g FORCLAZ

FORCLAZ
4.3/5
Decathlon
do 24.99 -%

od

24.99*
w tym podatek 208.25 / Kg cena obniżona od

Od do

* Cena od i do wyczerpania zapasów!
24.99 %
Było0.00obecna cena24.99**
w tym podatek 208.25 / Kg cena obniżona od

* Od do

* WYPRZEDAŻE od do i do wyczerpania zapasów!
Sprawdź dostępność w Twoim sklepie
Nasz zespół pasjonatów trekkingu opracował ten posiłek z myślą o aktywności fizycznej (trekkingu): duża dawka energii w minimalnym formacie: 140 g 411 kcal w 100 g (waga odwodnionego dania 140 g). Końcowa waga uwodnionego produktu: 570 g

MOCNE STRONY

Łatwe użytkowanie Szybkie i łatwe przygotowanie (5/8 min) dzięki podziałce w środku.
Wartość energetyczna Posiłek ten dostarcza 411 kcal.
Łatwość transportu Zamykane opakowanie. 17,5 x 18,5 x 5,5 cm. Waga całkowita 140 g.

INFORMACJE TECHNICZNE

Wskazówki dotyczące użytkowania

Otworzyć opakowanie, zetknąć ze sobą dwa końce, aby otworzyć dno opakowania, jak głęboki talerz.
Dodać 450 ml wrzącej wody (poziom 8), następnie wymieszać łyżką i zamknąć suwak. Wstrząsnąć opakowaniem. Poczekać 5 - 8 minut, otworzyć, przemieszać ponownie i zjeść.

Wskazówki dotyczące użytkowania (c.d.)

Można rozerwać opakowanie w połowie wysokości i użyć jako miski.
Uwaga! Im cieplejsza woda, tym lepsze uwodnienie. Jeśli woda nie jest wrząca, odczekaj kilka minut dłużej, zanim zaczniesz jeść.

Twoje zdanie się liczy!

Ponieważ zdrowie i dobre samopoczucie naszych sportowców są dla nas ważne, ten posiłek został ulepszony dzięki Wam. Zgodnie z Waszymi życzeniami opracowaliśmy nowy przepis: zawierający mniej soli.
Nowy przepis:
Sól : 100 g | 120 g -> 3,3 g | 4,0 g
Stary przepis:
Sól : 100g | 130g -> 4,0g | 5,2g

Odwodnienie czy liofilizacja?

Większość naszych produktów jest liofilizowana (za wyjątkiem przypraw, ryżu i makaronu). Jest to proces sublimacji (przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej). Umożliwia to zachowanie wartości odżywczych składników (w przeciwieństwie do innych procesów odwodnienia). Umożliwia to również, i jest to bardzo ważne, zachowanie smaku produktów żywnościowych i ograniczenie użycia konserwantów.

Jak przygotowywany jest produkt?

Produkcja odbywa się u naszego producenta francuskiego. Wołowina (pochodzenia francuskiego) jest gotowana w niskiej temperaturze (ok. 70°C) przez 45 min. - 1 godz. zanim zostanie odwodniona. Inne składniki (produkty skrobiowe...) są liofilizowane oddzielnie. Wszystkie składniki są następnie zebrane i dodaje się do nich przyprawy i zioła, w zależności od przepisu. W końcu składniki zostają umieszczone w opakowaniach.

Wymiary i waga

Waga po uwodnieniu: 570 g
Waga suchego posiłku: 120 g
Wymiary: 17,5 x 18,5 x 5,5 cm
Waga całkowita: 140 g z opakowaniem

Tabela wartości odżywczych

Wartości odżywcze: 100 g | 120 g (=1 danie)
Wartość energetyczna: 730 kJ - 411 kcal | 2076 kJ - 493 kcal
Tłuszcze: 13,0 g | 15,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g | 4,6 g
Węglowodany: 153,0 g | 64,0 g
w tym cukry: 4,6 g | 5,5 g
Białka: 18,0 g | 22,0 g
Sól: 3,3 g | 4,0 g

Waga

0,14 kg

Rozwiń Zwiń

SKŁAD / PORADY

Skład Posiłek liofilizowany: purée ziemniaczane z wołowiną. Składniki: Płatki ziemniaczane 62,5% (ziemniaki, emulgator: E471, kurkuma), liofilizowane mięso wołowe formowane 19% (wołowina, sól, białka JAJ, skrobia ziemniaczana, cebula, kazeinian sodu (MLEKO), przeciwutleniacze: E306, E304), tłuszcz roślinny (olej słonecznikowy, syrop glukozowy, białka MLECZNE), MLEKO półtłuste 6,8%, rosół drobiowy 4,2% (sól, maltodekstryna, cukier, aromaty, tłuszcz i mięso kurze, drożdże, cebula, przyprawy i aromaty, przeciwutleniacz: naturalny ekstrakt z rozmarynu), sól, natka pietruszki 0,3%. Może zawierać śladowe ilości: GLUTENU, SIARCZYNÓW, SELERA, SKORUPIAKÓW, MIĘCZAKÓW, RYB, SEZAMU, SOI, MUSZTARDY. Mięso wołowe pochodzenia francuskiego.
Informacje dotyczące przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

INTERNAUCI OGLĄDALI RÓWNIEŻ...

Nie zapomnij o...

INTERNAUCI OGLĄDALI RÓWNIEŻ...

OPINIE KLIENTÓW

OPINIE PRACOWNIKÓW DECATHLON

PYTANIA I ODPOWIEDZI