decathlon

Baton energetyczny śniadaniowy migdałowy bez glutenu x6

Kod produktu: 8811823

0,0 (107)

29,99 zł 124,96 zł/kg

Paypo logo

Kup teraz, zapłać później

Zbieraj punkty za zakupy i wymieniaj je na zniżki 

Darmowy zwrot

Pomoc specjalisty

    Ten baton energetyczny opracowaliśmy do spożycia na śniadania poprzedzające długie wysiłki wytrzymałościowe.

    Nie masz czasu na przygotowanie pełnego śniadania przed wysiłkiem sportowym? Wybierz batonik, który możesz wszędzie zabrać i z łatwością spożyj go 1h30 przed wysiłkiem.

    Kup razem z

    Podobne produkty

    • Wartość energetyczna

      Baton energetyczny dostarcza od 150 do 166 kcal.

    • Łatwe użytkowanie

      Baton energetyczny, który zawsze można mieć przy sobie, gotowy do spożycia.

    • Łatwość transportu

      Łatwo chowa się w kieszeni dzięki pojedynczemu opakowaniu.

    • Wspomaganie wydajności

      Witamina B1 wspomaga prawidłowy metabolizm energetyczny.

    • Zawartość witamin i minerałów

      Witaminy B1, B6, B12, C oraz magnez.

    KIEDY SPOŻYWAĆ BATON ŚNIADANIOWY?

    Baton zastępuje śniadanie i powinien zostać spożyty na półtorej godziny przed wysiłkiem wytrzymałościowym, niezależnie od tego, czy jest to wyścig, bieg terenowy, jazda na rowerze itp. Jeśli trening lub zawody odbywają się po południu, możesz zjeść go jako przekąskę.

    PRZEPIS STWORZONY PRZEZ DIETETYKA

    Składniki zostały dobrane wraz z dietetykiem, aby w pełni odpowiedzieć na potrzeby sportowców.
    Wynik: 2 batony zawierają wszystko, czego potrzebujesz, aby uniknąć zmęczenia podczas wysiłku wytrzymałościowego. Bonus: chcieliśmy połączyć wydajność i naturalność. W naszym batonie jest mało składników dla maksymalnej wydajności.

    ŁATWIEJSZY DO STRAWIENIA BATON ŚNIADANIOWY

    Podczas wysiłku wytrzymałościowego trawienie ma znaczenie, zwłaszcza dla komfortu sportowca. Konsystencja naszego batonu jest gęsta, co ułatwia jego trawienie. Kilka przydatnych informacji. Kiedy przeżuwamy pokarm, wydzielamy ślinę. Umożliwia ona zagęszczanie pokarmu i zawiera enzymy trawienne. Wśród składników znajduje się liofilizowany ananas, który również zawiera enzymy.

    KRÓTKI PRZEGLĄD SKŁADNIKÓW

    Nasz baton śniadaniowy jest produkowany w Hiszpanii. Jeśli chodzi o składniki, wybraliśmy te, które wydały nam się najbardziej logiczne biorąc pod uwagę ich miejsce produkcji.

    DO CZEGO SŁUŻĄ TE WSZYSTKIE SKŁADNIKI?

    - Miód, bezglutenowe płatki owsiane i syrop ryżowy dodają energii;
    - Białka grochu dostarczają protein;
    - Kakao i kawałeczki czekolady dla smaku (wersja czekoladowa);
    - Migdały dla smaku i ich zawartości białka oraz dobrych lipidów;
    - Liofilizowany ananas ułatwiający trawienie;
    - Magnez i witaminy B6 i B12 redukujące uczucie zmęczenia;
    - Witamina C jest przeciwutleniaczem, a witamina B1 wspomaga prawidłowy metabolizm energetyczny

    KIEDY PRZEŻUWANIE POKARMÓW MA ZNACZENIE

    Spójrzmy prawdzie w oczy: rano, przed wyścigiem, jedzenie jest czasem bardziej koniecznością niż prawdziwą przyjemnością (np. z uwagi na stres). Wiedz, że baton śniadaniowy, mimo że nie jest tak miękki jak galaretka owocowa, bardzo łatwo się przeżuwa. Białko grochu (lekko chrupiące w ustach) nie tylko wywołuje apetyt, ale także uruchamia żucie, co z kolei aktywuje enzymy trawienne i związany z tym proces trawienny.

    NOWY BATON - NOWE WYZWANIE WYZWANIE PROJEKTOWE

    Nie będziemy tego ukrywać: próby były liczne... Ale tego właśnie trzeba do osiągnięcia perfekcji, nieprawdaż? ;)
    Nasze liczne ograniczenia techniczne wyjaśniają również wybór formatu batonu śniadaniowego: 40 g zamiast 80 g, czyli 2 batoniki na pełne śniadanie.
    Krótko mówiąc, tak, ten baton był dla nas pasmem wyzwań, jak dobrze opisuje to Juliette, inżynier produktu. Cel osiągnięty śpiewająco? To Ty nam powiedz!

    Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze: 100 g - 40 g (w porcji)
    Wartość energetyczna: 1742 kJ, 416 kcal - 697kJ, 166 kcal
    Tłuszcze: 17 g - 6,8 g
    w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 5,6 g - 2,2 g
    Węglowodany: 47 g - 19 g
    W tym cukry: 23 g - 9,2 g
    Błonnik: 9,5 g - 3,8 g
    Białka: 14 g - 5,6 g
    Sól: 0,58 g - 0,23 g
    Witamina C mg 30 (37,5%*) - 12 (15%*)
    Witamina B1 mg 0,41 (37,5%*) - 0,17 (15%*)
    Witamina B3 mg 6,0 (37,5%*) - 2,4 (15%*)
    Witamina B6 mg 0,53 (37,5%*) - 0,21 (15%*)
    Magnez mg 141 (37,5%*) - 56,3 (15%*)
    *% GDA.

    Waga

    0.24 kg

    Skład

    Bezglutenowy baton owsiany, źródło witamin C, B1, B6, B12 i magnezu. Baton energetyczny czekoladowy na śniadanie. Skład: Płatki owsiane (bezglutenowe) 32,5%, syrop pszenny (bezglutenowy), migdały 14%, ekstrudowane białko grochu (białko grochu, mąka ryżowa), masło kakaowe, miód, minerały: magnez, sól morska, witaminy: C, tiamina (B1), niacyna (B3) i B6; naturalny aromat migdałowy. MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI: MLEKO, SOJA, ORZESZKI ZIEMNE, JAJA I OWOCE ŁUPINOWE.

    Porady dotyczące przechowywania

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Testy

    Ten baton został przetestowany przez panel 65 sportowców w warunkach rzeczywistego wysiłku wytrzymałościowego. Każdy spożywał go zgodnie ze swoimi potrzebami, nawykami i procesem trawiennym, to znaczy jedni półtorej godziny przed wysiłkiem, a inni 2 godziny przed.

    Zatwierdzony przez

    Baton śniadaniowy został jednomyślnie zatwierdzony przez naszych 65 testerów, regularnych lub początkujących sportowców: kolarzy szosowych i górskich, triathlonistów, biegaczy, w tym terenowych i innych.