Produkt opracowany przez nasz zespół z myślą o dostarczeniu białka organizmowi, aby ułatwić regenerację po średnio lub długoterminowym wysiłku.
Baton bogaty w węglowodany i białka, do spożycia w ciągu pierwszych 30 minut po wysiłku. Zaleca się popicie napojem regeneracyjnym.
Zalety produktu
-
Wartość energetyczna
Baton dostarcza między 156 kcal a 162 kcal, zależnie od smaku (sprawdź wartości odżywcze).
-
Zawartość białka
Zawiera od 10 do 11 g białek mleka na 1 baton, zależnie od smaku.
Opis produktu
Porady dotyczące użytkowania
Spożyć w ciągu pierwszych 30 minut po wysiłku, najlepiej wraz z napojem regeneracyjnym.
Oprócz aktywności fizycznej istotna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Pochodzenie
Made in France.
Ograniczenia użytkowania
W przypadku spożywania przez dłuższy okres (ponad 2 miesiące) należy zasięgnąć opinii lekarza lub dietetyka.
Produkt przeciwwskazany dla osób z niewydolnością nerek lub wątroby, kobiet w ciąży i dzieci poniżej 14 roku życia.
Trzymać poza zasięgiem dzieci.
Przestrzegać zalecanej dziennej dawki. Należy regularnie nawadniać organizm.
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze: 100 g | 40 g (=1 baton)
Wartość energetyczna: 395 kcal - 1657 kJ | 158 kcal - 662 kJ
Tłuszcze: 12 g | 4,8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 5,9 g | 2,4 g
Węglowodany: 46 g | 18 g
w tym cukry: 27 g | 11 g
Błonnik: 6,5 g | 2,6 g
Białka: 25,0 g | 10,0 g
Sól: 0,13 g | 0,05 g
Waga
0.2 kg
Skład
Baton z nadzieniem kakaowym w polewie z czekolady mlecznej, aromatyzowany. Bogaty w proteiny. Skład: Białka MLEKA (UE), polewa z czekolady MLECZNEJ (22%) (cukier, masło kakaowe, pełne MLEKO w proszku, miazga kakaowa, SERWATKA w proszku, emulgator: lecytyna SOJOWA, naturalny aromat waniliowy) (UE), syrop glukozowo-fruktozowy, frukto-oligosacharydy, syrop glukozowy, syrop fruktozowy, prażone kruszone ziarno kakaowe (4%) (UE), substancja utrzymująca wilgotność: glicerol, stabilizator: maltitol, chude kakao w proszku (3%) (UE), mąka ryżowa, hydrolizowane białka pszenicy (GLUTEN) (UE), aromaty, olej słonecznikowy, emulgator: lecytyna SOJOWA, przeciwutleniacz: alfa-tokoferol. Made in France. Może zawierać śladowe ilości: JAJA, ORZECHY ZIEMNE, OWOCE ŁUPINOWE (ORZECHY), SIARCZYNY.
Porady dotyczące przechowywania
Zalecamy przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Testy
Wszystkie produkty Aptonia są na każdym etapie opracowywania testowane przez naszych partnerów technicznych oraz przez konsumentów, aby jak najlepiej odpowiedzieć na ich potrzeby.
Zatwierdzony przez
Dla każdego smaku, 30 testerów / testerek zaproszonych zostało do przetestowania naszych batonów po wysiłku. Werdykt? Wolicie ten przepis od poprzedniego.