activlab

BCAA Xtra Instant Aminokwasy rozgałęzione Activlab

69,30 zł 86,63 zł/kg

Paypo logo

Kup teraz, zapłać później

Smak:

Cola

Rozmiar: 800 g

Otrzymaj +69 pkt za zakup tego produktu 

Sprzedawane i wysłane przez Activlab

Niedostępny w sklepach stacjonarnych

Bezpieczne zakupy

z Programem Ochrony Kupujących

Zobacz, jak zwrócić ten produkt

Porozmawiaj z nami

BCAA Xtra Instant Aminokwasy rozgałęzione Activlab

Kup razem z

Podobne produkty

BCAA Xtra Instant 800g

W jednej 10 g porcji BCAA Xtra Instant Activlab znajduje się 5 g aminokwasów BCAA w optymalnych proporcjach 2:1:1 i 3,5 g L-Glutaminy. Aminokwasy BCAA stanowią ok.35% aminokwasów egzogennych budujących białko mięśniowe oraz blisko 50% aminokwasów, które muszą być dostarczone z pożywieniem. Leucyna, izoleucyna oraz walina spełniają szereg różnych funkcji w organizmie. Umożliwiają syntezę białek, regulują działanie insuliny, przeciwdziałają katabolizmowi, odbudowują tkankę mięśniową, która została zniszczona przy intensywnym treningu, stanowią również energię dla mięśni w przypadku braku odpowiedniej ilości kwasów tłuszczowych.

Glutamina w większości syntetyzowana jest w mięśniach szkieletowych i stanowi ponad 60% wszystkich aminokwasów budujących mięśnie człowieka. Kwas ten odpowiedzialny jest za transport azotu do komórek mięśniowych oraz bierze czynny udział w metabolizmie białek, ograniczając rozpad tkanki mięśniowej. Wykazuje również zdolność stymulowania produkcji hormonu wzrostu wpływającego na przyrost mięśni. Suplementacja glutaminą jest więc polecana osobom, które chcą zredukować tkankę tłuszczową nie tracąc przy tym cennej masy mięśniowej. Ponadto pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu jelit oraz całego układu odporności.

Dla kogo?

  • Dla sportowców;
  • Dla osób aktywnych fizycznie, w szczególności tych uprawiających sporty siłowe, szybkościowe i wydolnościowe.

Kiedy stosować?

  • Przed i po treningu.

Sposób użycia: 1 miarkę proszku (10 g) rozpuścić w 250 ml wody.

Skład

L-glutamina, L-leucyna, L-walina, L-izoleucyna (zawierają soję), regulatory kwasowości: kwas cytrynowy i cytrynian sodu, barwnik: karmel amoniakalny, aromat, substancje słodzącące: acesulfam K i sukraloza.