activlab

Koncentrat białka serwatkowego bez laktozy Activlab

60,00 zł 69,99 zł - 10,00 zł 85,72 zł/kg

Najniższa cena w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki 69,99 zł

Paypo logo

Kup teraz, zapłać później

Smak:

Wanilia

Rozmiar: 700 g

Otrzymaj +50 pkt za zakup tego produktu 

Sprzedawane i wysłane przez Activlab

Niedostępny w sklepach stacjonarnych

Bezpieczne zakupy

z Programem Ochrony Kupujących

Zobacz, jak zwrócić ten produkt

Pomoc specjalisty

Koncentrat białka serwatkowego bez laktozy Activlab

Kup razem z

Podobne produkty

WPC 80 Lactose Free
Najwyższej jakości białko serwatkowe bez laktozy

WPC 80 LACTOSE FREE to suplement diety, który bazuje na koncentracie białka serwatkowego (whey protein concentrate) bez laktozy. W wyniku specjalnej enzymatycznej obróbki surowca udało się uzyskać produkt wolny od problematycznego dwucukru. Nietolerancja laktozy jest bowiem bardzo częstą przypadłością, która dotyka coraz więcej osób powodując dyskomfort i problemy zdrowotne.

Czym jest laktoza?
Laktoza to inaczej cukier mleczny. Pod względem chemicznym jest to dwucukier, zbudowany z glukozy i galaktozy, połączonych wiązaniem O-glikozydowym (beta-1,4). W mleku krowim stanowi 4,6 - 4,9% [1]. Enzymem odpowiedzialnym za trawienie laktozy jest laktaza, która występuje w jelicie cienkim, ale wraz z wiekiem zmniejsza się jej aktywność i skuteczność.

Czym jest nietolerancja laktozy?
Nietolerancja laktozy to zespół dolegliwości spowodowanych nagromadzeniem się bakterii fermentacyjnych na niestrawionej laktozie w jelicie.

Jak sprawdzić czy tolerujemy laktozę?
Pierwszym sygnałem, który sugeruje nietolerancje laktozy jest pojawienie się objawów charakterystycznych dla tej dolegliwości, po spożyciu produktów mlecznych. Aby być pewnym, że są one spowodowane własnie laktozą, należy wykonać badania diagnostyczne, które mogą polegać na kilkupunktowym pomiarze glukozy we krwi po spożyciu czystej laktozy lub badaniu genetycznym.

Jak sobie radzić z nietolerancją laktozy?
Najprostszym sposobem walki z nietolerancją laktozy jest unikanie jej spożywania. Niezawsze jest to jednak możliwe, ponieważ laktoza często bywa dodatkiem technicznym w żywności i farmaceutykach, a mleczne smaki to coś, o czym ciężko zapomnieć. Rynek produktów bez laktozy dynamicznie się rozwija, a producenci oferują już nie tylko mleko i serki, ale również twarde sery czy masło.

Dla osób, które stosują białka serwatkowe, a mają problemy z nietolerancją laktozy rozwiązania są 4:

  • zamiana odżywki na białko roślinne, np. SOYA PRO, będącego również alternatywą dla osób z alergią na mleko,

  • zmiana WPC na WPI, czyli izolat białka serwatkowego. Ma on znikomą ilość laktozy, w granicach 1 - 1,5%. W portfolio produktów Activlab, 100% DE LUXE ISOLATE dumnie reprezentuje tę odmianę białek serwatnowych,

  • zamiana regularnego WPC na WPC bez laktozy, jak WPC 80 LACTOSE FREE, w którym laktoza została enzymatycznie rozłożona do glukozy i galaktozy, co nadaje białku nieco słodszy smak,

  • suplementacja enzymami trawiennymi, które zawierają laktazę. Idealnym rozwiązaniem jest stosowanie DIGESTIVE ENZYMES, ponieważ w produkcie zastosowano specjalne otoczki kapsułki, które zapobiegaju strawieniu ich w żołądku, dzięki czemu enzymy zachowują aktywność i nienaruszone docierają do miejsca działania, czyli jelita cienkiego. Stosowanie tabletek z laktazą czy kapsułek w żelatynowych otoczkach powoduje zniszczenie enezymów w soku żołądkowym i suplementacja jest bezsensowna.

Kto powinien stosować WPC 80 LACTOSE FREE:
Produkt jest polecany osobom z podejrzeniem lub stwierdzoną nietolerancją latozy, w celu uzupełnienia diety w wysokiej jakości białko. Wartość biologiczna białka serwatkowego (BV) wynosi 104.

Jak stosować WPC 80 LACTOSE FREE:
30g (1,5 miarki) rozpuścić w 200 ml wody. Stosować w miarę potrzeb, np. 1-2 porcje dziennie.

Zawartość białka

71-80% białka

Zawartość białka

71-80% białka

Skład

koncentrat białka serwatkowego (z mleka), banan przecier suszony (smak bananaowy), zagęszczony sok truskawkowy w proszku (smak truskawkowy), wanilia sproszkowana (smak waniliowy), aromaty, barwniki: karmel amoniakalny (smak czekoladowy), czerwień buraczana (smak truskawkowy), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (smak truskawkowy), substancje słodzące: acesulfam K i sukraloza.