allnutrition

Vitamin C with bioflavonoids 200 kapsułek

49,99 zł 172,38 zł/kg

Paypo logo

Kup teraz, zapłać później

Rozmiar: 300 g

Zbieraj punkty za zakupy i wymieniaj je na zniżki 

Sprzedawane i wysłane przez SFD

Niedostępny w sklepach stacjonarnych

Bezpieczne zakupy

z Programem Ochrony Kupujących

Zobacz, jak zwrócić ten produkt

Pomoc specjalisty

Produkt stworzony w celu uzupełnienia niedoborów witaminy C wzbogacony o bioflawonoidy. Witamina C pomaga w utrzymaniu zdrowego układu odpornościowego.

Kup razem z

Podobne produkty

DLACZEGO VITAMIN C WITH BIOFLAVONOIDS?

WSPOMAGA ODPORNOŚĆ ORGANIZMU
USZCZELNIA I WZMACNIA NACZYNIA KRWIONOŚNE
PRZYCZYNIA SIĘ DO ZMNIEJSZENIA UCZUCIA ZMĘCZENIA I ZNUŻENIA
BARDZO SILNY ANTYOKSYDANT

VITAMIN C WITH BIOFLAVONOIDS to produkt stworzony w celu uzupełnienia niedoborów witaminy C oraz poprawy funkcjonowania układu odpornościowego. Ze względu na wysoką zawartość witaminy C i bioflawonoidów, dwóch silnych antyoksydantów produkt przyczynia się do ochrony komórek organizmu przed stresem oksydacyjnym.

VITAMIN C – kwas askorbinowy – to organiczny związek chemiczny z grupy nienasyconych alkoholi polihydroksylowych. Witamina C pełni szereg niezmiernie istotnych funkcji w organizmie, znana jest przede wszystkim jako środek pozytywnie wpływający na funkcjonowanie układu odpornościowego. Witamina C jest najbardziej znanym antyoksydantem. Dzięki swoim właściwościom przeciwutleniającym pełni ochronną rolę w organizmie. Oprócz tego stymuluje produkcję kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstki, dziąseł, skóry i zębów. Ponadto przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych, pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Witamina C pomaga również w regeneracji zredukowanej formy witaminy E i zwiększa przyswajanie żelaza.

Bioflawonoidy (flawonoidy) to bardzo liczna grupa związków należących do wtórnych produktów metabolizmu roślin, klasyfikacje dzielą te związki głównie ze względu na ich budowę chemiczną. Jedną z najbardziej znaczących właściwości bioflawonoidów jest ich działanie antyoksydacyjne, czyli przeciwutleniające. Związki te mają ochronny wpływ na nasz organizm, chronią układ sercowo-naczyniowy, a także działają przeciwnowotworowo oraz zmniejszają stany zapalne.