Kije trekkingowe CAMP Backcountry Pro 2.0
Solidne kijki trekkingowe wykonane z dwóch różnych materiałów stanowią odpowiednie** połączenie niskiej wagi i wytrzymałości.** Górny segment z włókna węglowego jest lekki i sztywny a segmenty z aluminium są bardziej odporne na uszkodzenia mechaniczne typu uderzenia w skały, przypadkowe kopnięcie czy zaklinowanie. Kijki sprawdzą się w czasie długich i wymagających wędrówek.
Trzy teleskopowe segmenty można złożyć i rozłożyć w zakresie od 100 do 135cm za pomocą szybkiej regulacji AluFast Lock. Klamry wykonane z aluminium gwarantują stabilne trzymanie wybranych ustawień. Dolne segmenty zaopatrzono w podziałkę długości, co ułatwia ich powtórne rozłożenie.
Przedłużone rączki z pianki są lekkie i wygodne, zapewniając optymalny chwyt w terenie o zmiennym nachyleniu. Wyściełane pętle nadgarstkowe dodają komfortu a widiowe groty zwiększają trwałość na skałach i kamieniach. W zestawie znajdują się letnie oraz zimowe talerzyki.
Cechy:
- waga: 486g
- złożone: 63cm
- długość: 100 - 135cm
- średnica: 18 - 16 - 14mm
- materiały: górny segment włókno węglowe
- dolne segmenty z aluminium
- przedłużone uchwyty z pianki
- wyściełane pętle nadgarstkowe
- aluminiowe klamry Alu Fast Lock
- 2 wielkości talerzyków w zestawie
- widiowe groty
C.A.M.P. to marka, produkująca najwyższej jakości sprzęt górski. Siedziba firmy do dziś znajduje się w małej, górskiej wiosce Premana w Valvarrone (Centralne Alpy) na terenie północnych Włoch. Jej założyciel Nicola Codega był kowalem, rozpoczynał działalność w małym warsztacie wraz z kilkoma współpracownikami. Jego syn Antonio, korzystając z doświadczenia ojca, rozwinął firmę i w 1920 roku wyprodukował pierwsze czekany na zamówienie wojska. W 1970 C.A.M.P. opracował rewolucyjny jak na te czasy, pierwszy czekan do lodu z modułową głowicą Hummingbird, innowacyjność docenił między innymi magazyn „Outside” wyróżniając patent C.A.M.P’a w prestiżowym zestawieniu stu najbardziej wpływowych osiągnięć. W 2013 roku uwaga twórców w C.A.M.P. skupiona została na rękojeści, po raz kolejny rewolucjonizując ten segment, przez wprowadzenie systemu regulacji, który zapewnia niezrównaną dotąd wszechstronność pracy w lodzie, mikście oraz w drytoolingu.