Wegetariańska potrawa liofilizowana dla zgłodniałego wędrowca - makaron farfalle z sosem szpinakowo-serowym. Porcja dla jednej osoby, po przyrządzeniu (uwodnieniu) otrzymuje się 500 g potrawy.
Przygotowanie:
- urwij, używając nacięcia nad struną
- usuń torebkę z pochłaniaczem tlenu
- dodaj gorącą przegotowaną wodę w ilości podanej na opakowaniu
- dobrze wymieszaj
- zamknij torebkę struną "zip" i odczekaj 10 minut
- urwij, używając nacięcia pod struną i ponownie wymieszaj
Składniki:
- makaron farfalle (semolina z pszenicy durum) 40%
- szpinak 26%
- cebula 11%
- śmietana 6%
- ser gorgonzola 6%
- migdały 3%
- czosnek
- masło
- sól
- pieprz
Wartości odżywcze: na 100 g/ na porcję 126 g
- Kalorie: 424 kcal / 534 kcal
- Tłuszcz: 14,40 g / 18,14 g
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,60 g / 10,84 g
- Węglowodany: 53,80 g / 67,79 g
- W tym cukry: 8,30 g / 10,46 g
- Błonnik: 7,80 g / 9,83 g
- Białko: 15,90 g / 20,03 g
- Sól: 1,57 g / 1,98 g