Danie liofilizowane Lyo eko dhal z soczewicy z kaszą jaglaną 97 g
Zupa (469) krem cebulowo- porowy z Pecorino Romano i ciecierzycą jest propozycją posiłku dla tych, którzy szukają rozgrzewającego dania o wyrazistym smaku. Połączenie cebuli, pora i włoskiego sera Pecorino nadają zupie charakter i niepowtarzalność, a szybkość jej przygotowania docenią ci, dla których myśl o jedzeniu jest pierwszą po zrzuceniu plecaka.
Dania liofilizowane, do jakich zalicza się zupa krem cebulowo- porowy są doskonałym rozwiązaniem dla miłośników górskich wędrówek, wycieczek rowerowych, kajakowych, narciarskich czy podróżników. Lekkie, pakowne, łatwo mieszczą się w plecaku lub bagażu i nie stanowią dużego obciążenia. Jednocześnie dzięki procesowi powstawania są pełnowartościowe, bogate w składniki odżywcze i można je przyrządzić jedynie przy użyciu gorącej wody w kilka- kilkanaście minut.
Przygotowana przez polską firmę LYOFOOD zupa krem cebulowo- porowy powstała z naturalnych, wysokiej jakości składników. Producent posiada nawet własne uprawy ziół używanych do tworzenia dań. Posiłki przed procesem liofilizacji są gotowane, a na obydwu etapach produkcji podlegają też kontroli laboratoryjnej, co gwarantuje ich całkowite bezpieczeństwo.
Zaletą dań LYOFOOD oprócz ich lekkości i łatwości przygotowywania są oryginalne smaki. W tym przypadku rozgrzewająca cebula z porem połączone zostały z włoskim serem Pecorino i pożywną ciecierzycą tworząc pyszne, bogate w składniki odżywcze danie, które świetnie sprawdzi się po długim wysiłku fizycznym.
TECHNOLOGIE
Wartość energetyczna 1023 kJ/245 kcal
Porcja pojedyncza
Uczulenia bez glutenu, bez jajek, bez orzechów, bez ryb, bez owoców morza, bez soi
Alergeny laktoza, seler
Waga 65 g
Ilość potrzebnej wody 305 ml
NISKA WAGA
POLSKA MARKA
ZNACZNIK POZIOMU WODY
Składniki: cebula 26%, por 26%, ziemniaki 17%, ciecierzyca 14%, ser Pecorino Romano 7%, śmietana 5%, szczypiorek, sól, przyprawy, seler
Alergeny: laktoza (śmietana, ser), seler
Sposób przygotowania: zawartość opakowania zalać gorącą, przegotowaną wodą i wymieszać dokładnie. Zamknąć na zip i odstawić na 10 min. Oderwać górną część opakowania w miejscu nacięcia, ponownie zamieszać. Danie jest gotowe do spożycia.