Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na porcję (35 g + 115 ml1 wody) na 2 porcje (70 g + 230 ml1 wody) na 3 porcje (105 g + 345 ml1 wody) w 100 g Wartość energetyczna 516 kJ/ 123 kcal 1031 kJ/ 246 kcal 1546 kJ/ 370 kcal 1473 kJ/ 352 kcal Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,5 g 0,2 g< 0,5 g 0,4 g 0,5 g 0,5 g 0,5 g 0,5 g Węglowodany w tym cukry < 0,5 g < 0,5 g 0,7 g 0,7 g 1,1 g 1,1 g 1,0 g 1,0 g Błonnik 0 g 0 g 0 g 0 g Białko 30 g 60 g 90 g 86 g Sól 0,29 g 0,58 g 0,87 g 0,83 g
Skład
97,5% izolat białek serwatkowych (z mleka), aromaty, mąka z orzeszków ziemnych (arachidowych) (dla smaku Masła Orzechowego), regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; sól, 0,03% witaminy (kwas L-askorbinowy – wit. C, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, amid kwasu nikotynowego – niacyna, D-biotyna – biotyna, octan retinylu – wit. A, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, cholekalcyferol – wit. D, kwas pteroilomonoglutaminowy – kwas foliowy, monoazotan tiaminy – wit. B1, ryboflawina – wit. B2, cyjanokobalamina – wit. B12), emulgator – lecytyny (z soi); barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N). (A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
Ograniczenia
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.