Ciąża
Nieodpowiedni dla kobiet w ciąży
Sposób spożywania
Do rozpuszczania
Postać farmaceutyczna
Proszek
Dzieci
Nieodpowiednie dla dzieci
Niemowlę
Nieodpowiedni dla niemowląt
Intensywność
Wszystkie intensywności
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na porcję (35 g) / w 100 gWartość energetyczna: 566 kJ/134 kcal / 1624 kJ/382 kcalTłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 1,5 g (0,2 g) / 4,2 g (0,7 g)Węglowodany (w tym cukry): 3,9 g (1,4 g) / 11 g (4,0 g)Białko: 26 g / 75 gSól: 0,30 g / 0,86 gAminogram wzorcowy # na 35 g na 100 gL-alanina: 1,3 g / 3,8 gL-arginina: 0,6 g / 1,6 gkwas L-asparaginowy: 2,9 g / 8,4 gL-cysteina: 0,6 g / 1,6 gkwas L-glutaminowy: 4,9 g / 13,9 gGlicyna: 0,4 g / 1,1 gL-histydyna: 0,5 g / 1,3 g*/** L-izoleucyna: 1,7 g / 4,9 g*/** L-leucyna: 2,8 g / 8,1 g* L-lizyna: 2,6 g / 7,3 g* L-metionina: 0,6 g / 1,7 g*/*** L-fenyloalanina: 0,8 g / 2,3 gL-prolina: 1,5 g / 4,2 gL-seryna: 1,2 g / 3,5 g* L-treonina: 1,8 g / 5,1 g*/*** L-tryptofan: 0,4 g / 1,1 g*** L-tyrozyna: 0,7 g / 2,0 g*/** L-walina: 1,6 g / 4,5 g# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.* aminokwasy egzogenne** aminokwasy rozgałęzione*** aminokwasy aromatyczne
Skład
95% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), izolat białek serwatkowych WPI-CFM® (z mleka)), aromaty, mąka z orzeszków ziemnych (arachidowych) (dla smaku Masła Orzechowego), olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), fruktoza, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, cytryniany sodu; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; emulgator – lecytyny (z soi); sól, barwniki: karoteny (A), karmin (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N). (A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.
Ograniczenia
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.