olimp sport

Pure Whey Isolate 95 OLIMP 2200 g Truskawka

396,50 zł 158,60 zł/kg

Paypo logo

Kup teraz, zapłać później

Rozmiar: 2,2 kg

Otrzymaj +350 pkt za zakup tego produktu 

Sprzedawane i wysłane przez Olimp Store

Niedostępny w sklepach stacjonarnych

Bezpieczne zakupy

z Programem Ochrony Kupujących

Zobacz, jak zwrócić ten produkt

Pomoc specjalisty

OLIMP Pure Whey Isolate 95

Kup razem z

Podobne produkty

OLIMP Pure Whey Isolate 95 2200g
OLIMP PURE WHEY ISOLATE 95 jest najwyższej jakości, wolnym od laktozy, czystym izolatem białek serwatkowych (WPI), wzbogaconym kompleksem witamin i składników mineralnych, zapewniających prawidłowy przebieg procesów metabolicznych przy zwiększonym wysiłku fizycznym i zwiększonym spożyciu białek. Izolaty białek serwatkowych charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych.

Pozyskiwane białka w procesie mikrofiltracji CFM , nie denaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoproteiny, proteazy i peptonów.

Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają najwyższej, możliwej przyswajalności, warunkowanej idealną rozpuszczalnością i korzystnym ciśnieniem osmotycznym nie denaturowanych białek oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) i glutaminy. Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych.

Skład:
Wartość odżywcza 1 porcja (30g)
Wartość energetyczna 107,1 kcal
Białko 25,8 g
Węglowodany 0,3 g
w tym cukry 0,3 g
Tłuszcz 0,1 g (0,3 g) w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,1 g (0,3 g)
Błonnik pokarmowy 0 g
Sód <0,1 g
Sposób użycia: 1–3 porcji dziennie (rano po przebudzeniu, między posiłkami, po treningu oraz przed snem). 1 porcję (30 g – 90 jednostek miarki Olimp lub 5,5 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w 100 ml wody.

*Informacje o alergenach udzielamy telefonicznie lub drogą mailową.

  • Kiedy Cały dzień
  • Stan produktu Nowy

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza na porcję (35 g) / w 100 gWartość energetyczna 516 kJ/ 123 kcal / 1473 kJ/ 352 kcalTłuszcz < 0,5 g / < 0,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g / 0,2 gWęglowodany < 0,5 g / < 0,5 gw tym cukry < 0,5 g / < 0,5 gBłonnik 0 g / 0 gBiałko 30 g / 86 gSól 0,29 g / 0,83 g

Kiedy

Cały dzień

Stan produktu

Nowy

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza na porcję (35 g) / w 100 gWartość energetyczna 516 kJ/ 123 kcal / 1473 kJ/ 352 kcalTłuszcz < 0,5 g / < 0,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g / 0,2 gWęglowodany < 0,5 g / < 0,5 gw tym cukry < 0,5 g / < 0,5 gBłonnik 0 g / 0 gBiałko 30 g / 86 gSól 0,29 g / 0,83 g

Skład

97,5% izolat białek serwatkowych (z mleka), aromaty, mąka z orzeszków ziemnych (arachidowych) (dla smaku Masła Orzechowego), regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; sól, 0,03% witaminy (kwas L-askorbinowy – wit. C, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, amid kwasu nikotynowego – niacyna, D-biotyna – biotyna, octan retinylu – wit. A, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, cholekalcyferol – wit. D, kwas pteroilomonoglutaminowy – kwas foliowy, monoazotan tiaminy – wit. B1, ryboflawina – wit. B2, cyjanokobalamina – wit. B12), emulgator – lecytyny (z soi); barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N). (A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).

Ograniczenia

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.