Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na porcję (35 g) / w 100 g
Wartość energetyczna 516 kJ/ 123 kcal / 1473 kJ/ 352 kcal
Tłuszcz < 0,5 g / < 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g / 0,2 g
Węglowodany < 0,5 g / < 0,5 g
w tym cukry < 0,5 g / < 0,5 g
Błonnik 0 g / 0 g
Białko 30 g / 86 g
Sól 0,29 g / 0,83 g
Witamina A (?g RE) 42 g / 120 g (15%*)
Witamina D 0,26 g / 0,75 g (15%*)
Witamina E (mg ?-TE) 0,63 mg / 1,80 mg (15%*)
Witamina B1 0,06 mg / 0,17 mg (15%*)
Witamina B2 0,07 mg / 0,21 mg (15%*)
Niacyna (mg NE) 0,8 mg / 2,4 mg (15%*)
Kwas pantotenowy 0,3 mg / 0,9 mg (15%*)
Witamina B6 0,07 mg / 0,21 mg (15%*)
Kwas foliowy 11 ?g / 30 g (15%*)
Witamina B12 0,13 g / 0,38 ?g (15%*)
Biotyna 2,6 g / 7,5 g (15%*)
Witamina C 4,2 mg /12,0 mg (15%*)
Skład
97,5% izolat białek serwatkowych (z mleka), aromaty, mąka z orzeszków ziemnych (arachidowych) (dla smaku Masła Orzechowego), regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; sól, 0,03% witaminy (kwas L-askorbinowy – wit. C, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, amid kwasu nikotynowego – niacyna, D-biotyna – biotyna, octan retinylu – wit. A, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, cholekalcyferol – wit. D, kwas pteroilomonoglutaminowy – kwas foliowy, monoazotan tiaminy – wit. B1, ryboflawina – wit. B2, cyjanokobalamina – wit. B12), emulgator – lecytyny (z soi); barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N). (A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
Ograniczenia
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.