1/2
decathlon

Baton energetyczny z masy migdałowej naturalnej 12 x 25 g

Kod produktu: 8738178

39,99 zł 133,30 zł/kg

Paypo logo

Kup teraz, zapłać później

Zbieraj punkty za zakupy i wymieniaj je na zniżki 

Darmowy zwrot

Pomoc specjalisty

Energetyczna masa migdałowa BIO opracowana przez nas z myślą o aktywności sportowej o średniej i wysokiej intensywności.

Potrzebujesz uzupełnić zasoby energii w trakcie wysiłku? Oto bogaty w węglowodany baton z masy migdałowej. Praktyczny i doskonale sprawdzający się w ramach każdej aktywności sportowej.

  • Wartość energetyczna

    Jeden baton dostarcza od 110 do 112 kcal (w zależności od smaku: zobacz wartości odżywcze poniżej).

  • Łatwość otwierania / zamykania

    Łatwy system otwierania. Zamykanie jedną ręką.

  • Właściwości przeciwutleniające

    Witamina C przyczynia się do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym.

  • Wspomaganie wydajności

    Witaminy B6 i niacyna (B3) przyczyniają się do prawidłowego metabolizmu energetycznego.

  • Zmniejszenie uczucia zmęczenia

    Witaminy B6 i niacyna (B3) przyczyniają się do ograniczenia zmęczenia.

  • Łatwość transportu

    Format naszego batonu z masy migdałowej pozwala z łatwością włożyć go do kieszeni.

  • Skład

    Baton zawierający 37,8% migdałów i 14,5% miodu.

Masa migdałowa bogata w węglowodany: uzupełnij zasoby energii!

Od 60 do 90 g na godzinę: to ilość węglowodanów zalecana przez dietetyków sportowych podczas aktywności sportowej o wysokiej intensywności. Nasze batony migdałowe spożywa się w trakcie wysiłku, aby szybko uzupełnić zasoby energii. Są zalecane dla wszystkich sportowców uprawiających dyscypliny wytrzymałościowe.

Ograniczona lista składników

Z myślą o zdrowiu osób uprawiających sport zmieniliśmy recepturę i ograniczyliśmy listę składników, zachowując tylko te, które są niezbędne. Uzyskaliśmy w ten sposób masę migdałową o łatwym do zrozumienia składzie: cukier, migdały, miód, pektyna, sól morska i przydatne podczas uprawiania sportu witaminy.

Batony z masy migdałowej, daktylowej i owocowej: jakie różnice?

Te 3 batony różnią się lekko teksturą, smakiem i równowagą węglowodanów, lipidów oraz białek. Masa migdałowa zawiera nieco więcej lipidów i białek niż masa daktylowa i owocowa. Wybór jest przede wszystkim kwestią gustu. Nic nie stoi również na przeszkodzie, by na długi trening zabrać ze sobą batony o różnych smakach.

Warto wiedzieć: 100 g migdałów to około 21 g białek.

Wartość odżywcza

Wartości odżywcze: 100 g | 25 g (1 baton)
Wartość energetyczna: 453 kcal - 1897 kJ | 113 kcal - 474 kJ
Tłuszcze: 21 g | 5,3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,8 g | 0,5 g
Węglowodany: 56 g | 14 g
w tym cukry: 52 g | 13 g
Błonnik: 3,1 g | 0,8 g
Białka: 8,4 g | 2,1 g
Sól: 0,55 g | 0,13 g
Witamina C: 48,0 mg (60%)* | 12,0 mg (15%)*
Witamina B1: 0,68 mg (60%) | 0,17 mg (15%)
Niacyna (B3): 9,6 mg (60%) | 2,4 mg (15%)
Witamina B6: 0,84 mg (60%) | 0,21 mg (15%)
*% Wskazanego Dziennego Spożycia

Skład

Składniki: migdały 37,8%, cukier, miód 14,5%, płatki bananowe 6%, substancja żelująca: pektyny, sól morska, witaminy C, B1, niacyna (B3) i B6, naturalny aromat.

Porady dotyczące przechowywania

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Testy

Wszystkie nasze produkty są na każdym etapie opracowywania testowane przez naszych partnerów technicznych oraz przez konsumentów, aby jak najlepiej odpowiedzieć na ich potrzeby.

Zatwierdzony przez

Baton z masy migdałowej uzyskał aprobatę naszego panelu testerów.

Wgrywanie