Energetyczna masa migdałowa BIO opracowana przez nas z myślą o aktywności sportowej o średniej i wysokiej intensywności.
Potrzebujesz uzupełnić zasoby energii w trakcie wysiłku? Oto bogaty w węglowodany baton z masy migdałowej. Praktyczny i doskonale sprawdzający się w ramach każdej aktywności sportowej.
Zalety produktu
-
Wartość energetyczna
Jeden baton dostarcza od 110 do 112 kcal (w zależności od smaku: zobacz wartości odżywcze poniżej).
-
Łatwość otwierania / zamykania
Łatwy system otwierania. Zamykanie jedną ręką.
-
Właściwości przeciwutleniające
Witamina C przyczynia się do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym.
-
Wspomaganie wydajności
Witaminy B6 i niacyna (B3) przyczyniają się do prawidłowego metabolizmu energetycznego.
-
Zmniejszenie uczucia zmęczenia
Witaminy B6 i niacyna (B3) przyczyniają się do ograniczenia zmęczenia.
-
Łatwość transportu
Format naszego batonu z masy migdałowej pozwala z łatwością włożyć go do kieszeni.
-
Skład
Baton zawierający 37,8% migdałów i 14,5% miodu.
Opis produktu
Masa migdałowa bogata w węglowodany: uzupełnij zasoby energii!
Od 60 do 90 g na godzinę: to ilość węglowodanów zalecana przez dietetyków sportowych podczas aktywności sportowej o wysokiej intensywności. Nasze batony migdałowe spożywa się w trakcie wysiłku, aby szybko uzupełnić zasoby energii. Są zalecane dla wszystkich sportowców uprawiających dyscypliny wytrzymałościowe.
Ograniczona lista składników
Z myślą o zdrowiu osób uprawiających sport zmieniliśmy recepturę i ograniczyliśmy listę składników, zachowując tylko te, które są niezbędne. Uzyskaliśmy w ten sposób masę migdałową o łatwym do zrozumienia składzie: cukier, migdały, miód, pektyna, sól morska i przydatne podczas uprawiania sportu witaminy.
Batony z masy migdałowej, daktylowej i owocowej: jakie różnice?
Te 3 batony różnią się lekko teksturą, smakiem i równowagą węglowodanów, lipidów oraz białek. Masa migdałowa zawiera nieco więcej lipidów i białek niż masa daktylowa i owocowa. Wybór jest przede wszystkim kwestią gustu. Nic nie stoi również na przeszkodzie, by na długi trening zabrać ze sobą batony o różnych smakach.
Warto wiedzieć: 100 g migdałów to około 21 g białek.
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze: 100 g | 25 g (1 baton)
Wartość energetyczna: 453 kcal - 1897 kJ | 113 kcal - 474 kJ
Tłuszcze: 21 g | 5,3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,8 g | 0,5 g
Węglowodany: 56 g | 14 g
w tym cukry: 52 g | 13 g
Błonnik: 3,1 g | 0,8 g
Białka: 8,4 g | 2,1 g
Sól: 0,55 g | 0,13 g
Witamina C: 48,0 mg (60%)* | 12,0 mg (15%)*
Witamina B1: 0,68 mg (60%) | 0,17 mg (15%)
Niacyna (B3): 9,6 mg (60%) | 2,4 mg (15%)
Witamina B6: 0,84 mg (60%) | 0,21 mg (15%)
*% Wskazanego Dziennego Spożycia
Skład
Składniki: migdały 37,8%, cukier, miód 14,5%, płatki bananowe 6%, substancja żelująca: pektyny, sól morska, witaminy C, B1, niacyna (B3) i B6, naturalny aromat.
Porady dotyczące przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Testy
Wszystkie nasze produkty są na każdym etapie opracowywania testowane przez naszych partnerów technicznych oraz przez konsumentów, aby jak najlepiej odpowiedzieć na ich potrzeby.
Zatwierdzony przez
Baton z masy migdałowej uzyskał aprobatę naszego panelu testerów.