Wysokobiałkowa czekolada mleczna bez dodatku cukrów z nadzieniem (30 %) o smaku waniliowym i nadzieniem (25 %) karmelowym w postaci batonu.
Zawiera substancję słodzącą. Zawiera naturalnie występujące cukry. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Zalety produktu
-
Skład
27% białka
Opis produktu
Skład
Wysokobiałkowe nadzienie karmelowe bez dodatku cukrów [ekstrakt jabłka, koncentrat białek serwatkowych (z mleka) 14 %1 , mleko zagęszczone niesłodzone 8,7 %1 , tłuszcz kokosowy, barwnik: karmel, emulgator: mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, sól, naturalny aromat], koncentrat białek serwatkowych [serwatka w proszku (z mleka), emulgator: lecytyny], tłuszcz palmowy, tłuszcz kakaowy, substancja słodząca: maltitole, koncentrat białek mleka w proszku, mleko w proszku odtłuszczone,
Tabela wartości odzywczych
Wartość energetyczna/ Energy 2111 kJ/507 kcal
Tłuszcz/ Fat 32g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone/ of which saturates 19g
Węglowodany/ Carbohydrate 32g
w tym cukry/ of which sugars 19g
Białko/ Protein 27g
Sól/ Salt 0,28g
Informacje dotyczące przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu temperatura 12°C − 18°C, wilgotność maksymalna 70%.. Chronić przed działaniem promieni słonecznych
Testy
Produkt nie zawiera, nie składa się i nie został wyprodukowany z organizmów genetycznie modyfikowanych zgodnie z Rozporządzeniem WE/1829/2003 oraz WE/1830/2003