Nasz zespół pasjonatów trekkingu opracował ten posiłek przystosowany do aktywności fizycznej (trekking) i odpowiadające zapotrzebowaniu na energię. 57 g.
100% liofilizowany! 191 kcal na opakowanie (waga liofilizowanego deseru: 45 g + opakowanie 12 g). Waga z wodą: 115 g + opakowanie 12 g).
Zalety produktu
-
Łatwe użytkowanie
Szybkie i łatwe przygotowanie (9 min) dzięki podziałce w środku.
-
Wartość energetyczna
100% liofilizowany! 191 kcal na 45 g odwodnionego i 115 g uwodnionego produktu.
-
Łatwość transportu
Opakowanie 15 x 15 x 2,5 cm. Waga 57 g.
Opis produktu
Wskazówki dotyczące użytkowania
Otwórz opakowanie, zetknij ze sobą dwa końce, aby otworzyć dno opakowania. Napełnij ciepłą woda do poziomu 2 (70 ml). Zamieszaj. Zapnij suwak. Poczekaj 9 minut, zamieszaj i zjedz.
Zalety ryżu na mleku:
Gotowe w 9 minut. Receptura i objętość dostosowane do aktywności fizycznej na świeżym powietrzu.Nie zawiera konserwantów. 100% liofilizowany! Wyprodukowano w Polsce.
Odwodnienie czy liofilizacja?
W tym deserze 100% składników jest liofilizowanych!
Jest to proces sublimacji (przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej). Umożliwia to zachowanie wartości odżywczych składników (w przeciwieństwie do innych procesów odwodnienia). Umożliwia to również, i jest to bardzo ważne, zachowanie smaku produktów żywnościowych i ograniczenie użycia konserwantów.
Wymiary i waga
Waga z wodą: 115 g Waga suchy: 45 g
Wymiary: 15 x 15 x 2,5 cm
Waga całkowita: 57 g z opakowaniem
Konserwacja
Produkt paczkowany w atmosferze ochronnej. Produkty nie są wiecznie świeże. Z czasem się psują lub pleśnieją. Aby zahamować ten proces i zachować świeżość dań na dłużej, do opakowania wprowadzono gaz spożywczy (azot E941). Obojętny i bezzapachowy, chroni przed utlenieniem eliminując cząstki wilgoci.Po otwarciu zjeść w całości.
Waga
0.045 kg
Skład
Składniki: mleko 78% pochodzenie: Polska, ryż 13% pochodzenie: Włochy, cukier 4% pochodzenie: Polska, cukier waniliowy 3% (pochodzenie cukru: Polska, pochodzenie wanilii: Madagaskar), masło 2% (mleka) pochodzenie: Polska.
Porady dotyczące przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.Produkt paczkowany w atmosferze ochronnej. Po otwarciu zjeść w całości.
Testy
Wszystkie nasze produkty żywnościowe są testowane, na każdym etapie ich powstawania, przez nasze zespoły oraz konsumentów, aby jak najlepiej odpowiadały ich potrzebom.
Zatwierdzony przez
Nasz zespół projektowy miał okazję testować ten deser podczas wędrówek w masywie Mont Blanc, gdzie znajduje się siedziba Forclaz, marki trekkingowej w Decathlon.
Nasz deser liofilizowany został zatwierdzony przez panel testerów.