Maliny liofilizowane to pyszne, liofilizowane owoce, które zachwycą Cię już po pierwszym skosztowaniu. Są one zbierane w szczytowym momencie dojrzałości, zapewniając, że ich smak i aromat pozostają praktycznie nie do odróżnienia od świeżych. Jednak główna różnica leży w strukturze. Kiedy wgryzasz się w świeżą malinę jest ona pełna soku. Liofilizowane maliny oferują jednak inne doznania. Przy użyciu delikatnych metod przetwarzania, prawie cała woda jest usuwana, co skutkuje wyraźnym chrupnięciem po ugryzieniu. Ale oto ekscytująca część: jeśli wlejesz liofilizowane maliny do jogurtu, mleka lub innego płynu, wchłoną one wilgoć, stając się praktycznie nie do odróżnienia od świeżych owoców.
Liofilizacja nie tylko zachowuje autentyczny smak, aromat i maksymalną ilość składników odżywczych. Jest to również świetna opcja do przetwarzania i konserwowania. Liofilizowane owoce mają znacznie dłuższy okres przydatności do spożycia niż świeże owoce.Dlatego jest to idealny wybór, szczególnie podczas takich aktywności jak wędrówki, gdzie świeże owoce mogą łatwo zostać zmiażdżone w plecaku. Co więcej, możesz polegać na tej przekąsce, aby zapewnić sobie zastrzyk dobrej energii podczas różnych aktywności. A dla tych, którzy cenią sobie prosty i naturalny profil składników, liofilizowane owoce wywołają uśmiech na twarzy, ponieważ nie zawierają cukru ani innych dodatków.
Jednak owoce liofilizowane są nie tylko są przeznaczone jako przekąska, ale także znajdują swoje miejsce w kuchni. Trudno oprzeć się pokusie poczęstowania się nimi prosto z opakowania, ale ich wszechstronność rozciąga się na bycie wspaniałym dodatkiem do różnych kulinarnych kreacji. Możesz posypać nimi poranną owsiankę lub jogurt, a także dodać je do domowej granoli, smoothie i puddingów. Można je również użyć do stworzenia zdrowych deserów. Rozdrobnione kawałki owoców dodają smaku, gdy zmieszamy je z ciasteczkami lub ciastem. Oczywiście świetnie nadają się również do różnych kremów, a nawet mogą być używane jako element dekoracyjny. Mówiąc najprościej, jest to wszechstronny przysmak, który zdecydowanie powinien znaleźć się w spiżarni każdego miłośnika owoców lub fana zdrowych przekąsek.
Składniki
Maliny całe liofilizowane w 100%.
Zalecane użycie
Spożywać o dowolnej porze dnia jako element zróżnicowanej i zbilansowanej diety.
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna: 900 kJ / 214 kcal
Tłuszcze: 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 30,1 g
w tym cukry: 30,1 g
Białko: 8,1 g
Sól: 0,2 g
Uwagi
Przechowywać w temperaturze do 25 °C i wilgotności względnej do 70%.
Informacja o alergenach: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, soi, orzechów i sezamu.