Materiał
Zdecydowaliśmy się na stal nierdzewną 18/8 (304), ponieważ jest bezpieczna dla żywności oraz wytrzymała. Nie utlenia się i zapobiega korozji. Ponieważ stal nierdzewna gorzej przewodzi ciepło niż aluminium, produkt posiada podwójne dno z aluminium. Zapewnia optymalne rozprowadzanie ciepła i optymalną skuteczność podgrzewania, redukuje natomiast ilość gazu niezbędną do gotowania.
Rady dotyczące użytkowania
Patelnię można używać na każdej kuchence.
Patelnia posiada uchwyt blokowany i składany (wystarczy pchnąć lub pociągnąć metalowy element znajdujący się po środku).
W przypadku użytkowania nad ogniskiem, należy uważać, ponieważ rączka może się nagrzewać.
Czyszczenie i konserwacja
Przed pierwszym użyciem należy wypłukać produkt 3-krotnie w czystej wodzie.
Po użytkowaniu, umyć w wodzie z płynem, następnie wysuszyć przed schowaniem. Przechowywać w suchym miejscu. Można myć w zmywarce, można myć gąbką kuchenną lub piaskiem rzecznym!
Ograniczenia dotyczące użytkowania
Nie podgrzewać pustych naczyń, ponieważ mogą one ulec deformacji lub zniszczeniu.
W przypadku użytkowania nad ogniskiem, należy pilnować, aby płomienie nie miały bezpośredniego kontaktu z rączką.
Podczas użytkowania zawsze pamiętaj o zablokowaniu uchwytu patelni.
Materiały i przepisy
Nasze produkty i materiały odpowiadają obowiązującym normom dotyczącym kontaktu z żywnością i nie zawierają bisfenolu A (BPA).
Skład
Patelnia: 100.0% Stal nierdzewna
Porady dotyczące przechowywania
Umyć i wysuszyć przed schowaniem. Przechowywać w suchym i czystym miejscu.
Ograniczenia
Nie podgrzewać pustej patelni.
Testy
Nasze produkty są poddawane testom laboratoryjnym oraz testom w terenie, aby zatwierdzić następujące elementy: powłokę antyadhezyjną, wytrzymałość mechaniczną, termiczną oraz odporność na ścieranie...