Wegetariański posiłek kuchni indyjskiej.
Porcja 110 g dla 1 osoby dostarcza 494 kcal po 9 minutach uwadniania w ciepłej wodzie. Kompaktowe i lekkie opakowanie łatwo mieści się do plecaka.
Zalety produktu
-
Wartość energetyczna
494 kcal (2080 kJ) na 110 g (370 g po dodaniu wody); 449 kcal (1891 kJ) na 100 g
-
Łatwe użytkowanie
Czas przygot.: 9 minut (ciepła woda). Saszetka z podziałką zamykana na suwak.
-
Łatwość transportu
Zamykane opakowanie; 18,5 x 17,5 x 6 cm; Waga: 130 g.
Opis produktu
Rady dotyczące przygotowania
Otwórz opakowanie, zetknij ze sobą dwa końce, aby otworzyć dno opakowania. Napełnij ciepłą woda do poziomu 7 (260 ml). Wymieszaj, zapnij suwak i poczekaj 9 minut. Następnie otwórz opakowanie.
Wymieszaj ponownie i zjedz.
Ilość wody można dostosować do swoich preferencji. Ty tu rządzisz!
Liofilizacja czy odwodnienie?
Te dwa procesy są inspirowane naturą. Usuwają wodę zawartą w produktach spożywczych, aby zachować je w czasie przez suszenie zimnem bądź ciepłem.
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie, a następnie sublimację powstałych kryształków lodu.
Odwodnienie polega na suszeniu produktów w wysokiej temperaturze. Woda zawarta w produktach wyparowuje.
W tym przepisie większość składników jest liofilizowana.
Zalety posiłku
Składniki z upraw biologicznych. Danie wegetariańskie.
Danie wyprodukowane w Polsce przez dostawcę stosującego wyłącznie składniki naturalne, bez dodatków i bez konserwantów.
Informacje dodatkowe
Gotowe w 9 minut. Receptura i objętość dostosowane do aktywności fizycznej na świeżym powietrzu. Produkt paczkowany w atmosferze ochronnej. Po otwarciu zjeść w całości.
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze: 100 g | 110 g (=1 danie)
Wartość energetyczna: 1801 kJ - 428 kcal. | 1981 kJ - 471 kcal. Tłuszcze: 9,9 g | 11,0 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,3 g | 8,8 g.
Węglowodany: 67,0 g | 74,0 g
w tym cukry: 7,5 g | 8,2 g.
Błonnik: 7,8 g | 8,5 g
Proteiny: 16,0 g | 18,0 g. Sól: 1,6 g | 1,7 g
Waga
0.11 kg
Porady dotyczące przechowywania
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Zatwierdzony przez
Wszystkie nasze produkty żywnościowe są testowane na każdym etapie ich powstawania przez nasze zespoły oraz konsumentów, którzy zatwierdzają proponowane receptury.
Porady dotyczące konserwacji
Nie prać
Nie można stosować żadnych wybielaczy ani odplamiaczy.
Nie suszyć w suszarce bębnowej
Nie prasować
Nie czyścić chemicznie