1/4
forclaz

Zupa gulaszowa liofilizowana z kurczakiem Forclaz 50 g

Kod produktu: 8642286

39,99 zł 799,80 zł/kg

Paypo logo

Kup teraz, zapłać później

Zbieraj punkty za zakupy i wymieniaj je na zniżki 

Darmowy zwrot

Pomoc specjalisty

Nasz zespół pasjonatów trekkingu opracował tę zupę z myślą o aktywności fizycznej (trekkingu): duża dawka energii w minimalnym formacie: 70 g.

100% liofilizowana! 190 kcal na opakowanie (waga liofilizowanego produktu: 50 g + opakowanie 20 g). Waga końcowa po dodaniu wody: 350 g.

  • Łatwe użytkowanie

    Szybkie i łatwe przygotowanie (+/- 9 min) dzięki podziałce w środku.

  • Wartość energetyczna

    100% liofilizowana. 350 g uwodnionego produktu. 190 kcal. 18% mięsa.

  • Łatwość transportu

    Zamykane opakowanie. 18,5 x 15 x 5,5 cm. Waga 70 g.

Zupa gulaszowa liofilizowana z kurczakiem Forclaz 50 g
Zupa gulaszowa liofilizowana z kurczakiem Forclaz 50 g

Wskazówki dotyczące użytkowania

Otworzyć opakowanie, zetknąć ze sobą dwa końce, aby otworzyć dno opakowania, jak głęboki talerz.
Dodać 300 ml wrzącej wody (poziom 6), następnie wymieszać łyżką i zamknąć suwak. Wstrząsnąć opakowaniem. Poczekać 9 minut, otworzyć i zjeść.
Można rozerwać opakowanie w połowie wysokości i użyć jako miski.

Rady dotyczące użytkowania

Uwaga, im cieplejsza woda, tym lepsze uwodnienie. Jeśli woda nie jest wrząca, odczekaj kilka minut dłużej zanim zaczniesz jeść.Dobrze wymieszaj.

Określamy ilość wody wg pewnych kryteriów. Możesz dostosować ilość wody, a więc konsystencję i smak, wg własnych potrzeb.Ty tu rządzisz!

Odwodnienie czy liofilizacja?

W tej zupie 100% składników jest liofilizowanych!
Jest to proces sublimacji (przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej). Umożliwia to zachowanie wartości odżywczych składników (w przeciwieństwie do innych procesów odwodnienia). Umożliwia to również, i jest to bardzo ważne, zachowanie smaku produktów żywnościowych i ograniczenie użycia konserwantów.

Jak przygotowuje się produkty?

Produkcja odbywa się u naszego polskiego dostawcy. Każdy składnik jest liofilizowany oddzielnie: ziemniaki, kurczak, warzywa... Przed poddaniem procesowi liofilizacji mięso jest poddane obróbce w niskiej temp. (ok. 70°C) w czasie 45 minut - 1 godzina.
Wszystkie składniki są następnie zebrane i dodaje się do nich przyprawy i zioła, w zależności od przepisu. W końcu składniki zostają umieszczone w opakowaniach.

Wymiary i waga

Waga z wodą: 350 g Waga suchy: 50 g
Wymiary: 18,5 x 15 x 5,5 cm
Waga całkowita z opakowaniem: 70 g

Konserwacja

Produkt paczkowany w atmosferze ochronnej. Produkty nie są wiecznie świeże. Z czasem się psują lub pleśnieją. Aby zahamować ten proces i zachować świeżość dań na dłużej, do opakowania wprowadzono gaz spożywczy (azot E941). Obojętny i bezzapachowy, chroni przed utlenieniem eliminując cząstki wilgoci.Po otwarciu zjeść w całości.

Waga

0.05 kg
Waga całkowita

Skład

Składniki: ziemniaki 23% pochodzenie: Polska, mięso z kurczaka 18% pochodzenie: Polska, papryka 15% pochodzenie: Polska, marchewka 8% pochodzenie: Polska, fasolka szparagowa 8% pochodzenie: Polska, pietruszka 6% pochodzenie: Polska, cebula 4% pochodzenie: Polska, koncentrat pomidorowy 5% pochodzenie: Włochy, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, przyprawy (SELER). Może zawierać śladowe ilości: MLEKA, MUSZTARDY, JAJ, MIGDAŁÓW, SOI.

Porady dotyczące przechowywania

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.Produkt paczkowany w atmosferze ochronnej. Po otwarciu zjeść w całości.

Testy

Wszystkie nasze produkty żywnościowe są testowane, na każdym etapie ich powstawania, przez nasze zespoły oraz konsumentów, aby jak najlepiej odpowiadały ich potrzebom.

Zatwierdzony przez

Nasz zespół koncepcyjny miał okazję testować ten produkt podczas spacerów w masywie Mont Blanc, gdzie znajdują się biura Forclaz, marki trekkingowej w Decathlon. Nasz posiłek liofilizowany został zatwierdzony przez dietetyka oraz panel testerów.

Wgrywanie