Buty wewnętrzne do butów narciarskich Ski Boots Liner
Kod produktu: 8916011
299,99 zł
Kup teraz, zapłać później
Rozmiar:
Darmowy zwrot
Porozmawiaj z nami
Kod produktu: 8916011
299,99 zł
Kup teraz, zapłać później
Darmowy zwrot
Porozmawiaj z nami
Przeznaczone do wymiany zużytych butów wewnętrznych w butach narciarskich. Pasują do większości butów narciarskich dostępnych na rynku. Stopa standardowa.
Buty wewnętrzne pasujące do większości butów narciarskich. Zastąpią zużyte, nietrzymające odpowiednio stopy i niewygodne buty wewnętrzne.
Dobre trzymanie dzięki klasycznej konstrukcji i wyprofilowanemu językowi.
Termoformowalne: umożliwiają dopasowanie do kształtu kostki.
Jakość pianek pozwala uzyskać najlepszy kompromis między komfortem i trzymaniem.
Te bardzo wygodne buty wewnętrzne dopasowują się do kształtu stopy i dobrze ją trzymają.
Ich klasyczna konstrukcja pozwala butom dostosować się do wielu form łydek/piszczeli. Zastosowaliśmy pianki o różnej grubości, z których niektóre są termoformowalne, aby chronić wrażliwe strefy kostek i śródstopia. Bardzo dobry transfer dzięki wyprofilowanemu językowi.
Pierwszym powodem wymiany butów narciarskich jest zużywający się szybciej od skorupy but wewnętrzny. Nie czujesz się komfortowo w butach narciarskich, ponieważ Twoja stopa za bardzo się przesuwa. But wewnętrzny to doskonałe rozwiązanie, dzięki któremu nie musisz wymieniać butów narciarskich. Zapewnia duży komfort dzięki wysokiej jakości piankom EVA. Jeśli jednak wyczuwasz punkty ucisku, możesz je zniwelować, poddając buty wewnętrzne procesowi formowania termicznego.
W niektórych butach wewnętrznych wykorzystuje się pianki termoformowalne. Możesz je wygrzać, aby przybrały formę Twoich stóp i skorupy buta narciarskiego. Pozwala to zwiększyć kompatybilność na linii stopa - but wewnętrzny - skorupa i podnieść w ten sposób poziom komfortu.
Przed podjęciem decyzji o ewentualnym termoformowaniu butów wewnętrznych radzimy pojeździć w nich co najmniej przez dwa dni.
1- Nagrzej piekarnik do temperatury 80°C (termoobieg).
2- Wyjmij buty wewnętrzne ze skorupy.
3- Wyjmij wkładki z butów wewnętrznych.
4- Włóż same buty wewnętrzne do piekarnika na 10 minut.
5- Wyjmij buty wewnętrzne z piekarnika.
6- Włóż wkładki do butów wewnętrznych.
7- Włóż buty wewnętrzne do butów zewnętrznych.
8- Ubierz buty i zapnij wszystkie klamry, wybierając środkowy zakres regulacji.
9- Odczekaj 15 minut w temperaturze pokojowej.
Gotowe!
1/ Wybierz techniczne, cienkie skarpety narciarskie, aby uniknąć punktów nacisku i usprawnić krążenie krwi w stopie. 2/ Wybierz wkładkę dostosowaną do kształtu stopy, aby zapobiec uderzaniu tej ostatniej o skorupę. Poproś o poradę w sklepie. 3/ Przeprowadź termoformowanie butów wewnętrznych.
2
0.884 kg
Wierzch : 100.0% Poliester Wnętrze buta: 100.0% Poliester
Przechowywać w suchym miejscu.
Nie suszyć na kaloryferze.
Prać w zimnej wodzie.
Suszyć na wolnym powietrzu.