Orzechy włoskie - chrupiące orzechy o wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3 i antyoksydantów.
Orzechy włoskie to chrupiący i niezwykle zdrowy rodzaj orzechów o bogatym profilu odżywczym. Są pełne witamin, minerałów, węglowodanów, białek i zdrowych tłuszczów. Ponadto odznaczają się najwyższą zawartością kwasów tłuszczowych omega-3 i antyoksydantów spośród wszystkich rodzajów orzechów. Dzięki swojej naturalnej, niearomatyzowanej formie, możesz je wykorzystać do gotowania, pieczenia, ale także do przygotowywania ulubionych owsianek i smoothies. Możesz je również dodawać do jogurtów, kremów, sałatek, a także spożywać jako zdrową przekąskę.
Orzechy włoskie i ich zalety:
- są pełne witamin, minerałów, węglowodanów, białek i zdrowych tłuszczów
- mają najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych omega-3 i przeciwutleniaczy spośród wszystkich rodzajów orzechów
- świetnie nadają się zarówno do gorących, jak i zimnych dań
- służą jako zdrowa przekąska
Wartości odżywcze w 100 g:
- Wartość energetyczna: 2738 kJ / 654 kcal
- Tłuszcze: 65,21 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,13 g
- Węglowodany: 13,71 g
- w tym cukry: 2,61 g
- Białko: 15,23 g
Uwaga:
Przechowywać w temperaturze do 25 °C i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Produkt może zawierać gluten, soję, orzechy ziemne i sezam.