Zupa (472) Krem brokułowo- szpinakowy z Mozarellą i pestkami dyni jest pożywnym, pełnowartościowym posiłkiem, który można łatwo przygotować w podróży, na biwaku czy w czasie wędrówki. Niewielkie, lekkie opakowanie wystarczy zalać wodą i dokładnie wymieszać by po 10 minutach cieszyć się smakiem warzyw i sera.
Podobnie jak inne posiłki liofilizowane przygotowywane przez polską firmę LYOFOOD, także zupa krem brokułowo- szpinakowy jest gotowana przed procesem liofilizacji. Nie zawiera też sztucznych barwników, ulepszaczy i konserwantów oraz dodatkowego cukru. Zawarty w potrawie cukier pochodzi jedynie z jej składników. LYOFOOD dba o jakość składników, z których powstają dania, a duża część przypraw i warzyw pochodzi z własnych plantacji prowadzonych przez firmę.
Zupa krem brokułowo- szpinakowy to doskonałe połączenie warzyw i dwóch rodzajów sera, Mozarelli i Cheddara, które tworzą aksamitną kompozycję. Dodane do niej pestki dyni o dużej wartości energetycznej są także źródłem białka. Zupa jest pożywna i szybko uzupełnia straconą podczas wysiłku fizycznego energię.
Dania liofilizowane odznaczają się niską wagą i prostotą przygotowania. Wystarczy jedynie gorąca woda i łyżka do zamieszania by po 10 minutach otrzymać pyszny, pożywny posiłek. Wodoodporne opakowanie sprawia, że nie są tu potrzebne żadne naczynia. Potrawę można przygotować bezpośrednio w torebce. Danie ma długi termin przydatności do spożycia i właściwie przechowywane może być wykorzystane nawet do 5 lat.
WŁAŚCIWOŚCI
bardzo lekkie i poręczne w transporcie
bez konserwantów i sztucznych dodatków
danie gotowane przed procesem liofilizacji
zachowany oryginalny smak warzyw i sera
najwyższej jakości produkty, w tym przyprawy z własnych plantacji
oryginalna kompozycja smakowa
prażone pestki dyni zwiększają wartość energetyczną
pełnowartościowy, pożywny posiłek
bardzo łatwe w przygotowaniu z pomocą jedynie gorącej wody i łyżki
danie gotowe w 10 minut
poręczne, wodoodporne opakowanie, w którym można przygotować posiłek
długi termin przydatności do spożycia
danie przygotowane w Polsce
TECHNOLOGIE
Wartość energetyczna 1216 kJ/293 kcal
Porcja pojedyncza
Uczulenia bez glutenu, bez jajek, bez orzechów, bez ryb, bez owoców morza, bez soi
Alergeny laktoza, seler
Waga 60 g
Ilość potrzebnej wody 310 ml